Reply To: Da li ste znali da je limun namirnica za ubijanje kancerogenih stanica?

Nova naslovna forums Medicina, zdravlje, nauka i tehnologija Medicina i zdravlje Da li ste znali da je limun namirnica za ubijanje kancerogenih stanica? Reply To: Da li ste znali da je limun namirnica za ubijanje kancerogenih stanica?

#14924

Anonimno

Evo još jednog zanimljivog članka o limunu

Limun kao lijek i zdravi recepti s limunom
Limun kao lijek i zdravi recepti s limunom
Autor Kreni Zdravo
Kateg. Zdravi recepti
Datum 16. 04. 2011
Tagovi antiseptici, imunitet, kolesterol, limun, žgaravica
PODIJELITE

Limun je namirnica sa vjerojatno najdužim popisom pozitivnih djelovanja na naše zdravlje. O limunu kao lijeku pisane su brojne knjige, a mi ćemo za početak izdvojiti samo neka najvažnija ljekovita svojstva limuna, tog kiselog agruma.
Ljekovita svojstva limuna

Limun znatno podiže imunitet, on je prirodni antibiotik koji štiti od bakterija i virusa. Njegova kiselost odbija štetne bakterije ali, što je zanimljivo, privlači bakterije korisne za naš probavni sustav. Mnoge dijete preporučuju limun jer on daje osjećaj sitosti i istovremeno diže energiju umornom tijelu. Blago djeluje na jetru, na probavu i na krvnu sliku jer snižava kolesterol. Kod visokog kolesterola preporuča se kombinacija limuna i bijelog luka o kojoj ćemo uskoro pisati. Limun je i učinkovit protiv žgaravice . Citruse inače nije pametno konzumirati kod žgaravice, ali ako pomiješate žlicu limuna i pola čaše vode i to popijte žgaravica će nestati. Navodno limun pomaže i kod menstrualnih bolova.

Iz Web shopa:

Limun, eterično ulje, 10ml, 30ml

Kako konzumirati limun?

Limun je najbolje nacijediti i spremiti u hladnjak te po želji konzumirati. Ako ćete ga ići cijediti svaki puta kada želite dodati par kapi soka od limuna u salatu to će vam brzo dosaditi. Zato je dobro nacijediti veću količinu limuna i to onda trošiti. Limunova kora ima kiselkasto- gorku aromu i može se dodavati kolačima, a u mediteranskim krajevima je popularan i liker od limuna. Kriške limuna dodaju se u čaj i druge napitke zbog arome, ali mi preporučujemo cijeđenje limuna (umjesto dodavanja kriški) kojim dobivate i aromu i zdrava svojstva.
Kako kupovati limun?

Limuni se razlikuju po slatkoći, a pravilo je da su slađi limuni bogatiji mineralima i vitaminima. Kako znati koji je limun sladak? Prvo je pravilo birati žute limune prije nego zelene. Drugo pravilo je birati teške limune. Limun koji je bogat korisnim tvarima ima tanku koru i bogatu unutrašnjost i teži je u odnosu na limun iste veličine koji ima debelu koru i nije toliko bogat korisnim sastojcima.
Zdravi recepti s limunom

Limun se može konzumirati na mnoge načine, autor ovog teksta i dan danas otkriva nova jela u koja dobro paše limunov sok, lista je skoro pa nepregledna.

Izvor: http://www.krenizdravo.com

Novo na naslovnoj