Reply To: DA LI U ISLAMU POSTOJI LIJEPA NOVOTARIJA?

Nova naslovna forums Multimedija Islam video DA LI U ISLAMU POSTOJI LIJEPA NOVOTARIJA? Reply To: DA LI U ISLAMU POSTOJI LIJEPA NOVOTARIJA?

#15114

Anonimno

crnezastave1 post=10283 wrote:

Jao lijepo si pojasnio brate Sahabi kao sto je i tekstu pojasnjeno, tako da svaki iskreni Allahov rob kome je imalo stalo do Istine shvatice a tvdoglavost, inat, pretjerano razmisljanje van okvira Kurana i sunneta i ne dao Allah oholost moze odvijesti covjeka do razno raznih shubhi i suvisnih pitanja i na kraju udaljavanja od teme i govor sumnje.
Nama je obaveza slijediti Allaha i njegova poslanika s.a.w.s bez suvisnih pitanja i razmisljanjima koja vjernika mogu odvijesti ne dao Allah u zabludu:

Sahabi mijesa din i iman, u ovom slucaju din (vjera) obuhvata i avion i sve sto je stvoreno, sedam nebesa i zemlju, a odvojen je od imana (vjerovanja). Vidi koliko pise on a koliko ja, pa ces vidjeti ko ima suvisnih pitanja i razmisljanja. A kako vidim tema je islam, din i bidati, a najmanje iman.

Allahu-l-muste´an. Ja sam pokusao, a to sto ti nemozes ili mozda ne zelis da shvatis to je tvoj problem. Vidim da si daleko od shvatanja ove mesele.

Novo na naslovnoj