Reply To: Egipatska vojska svrgnula Mursija

#17054
Anonimno
Neaktivan

AK47 post=12352 wrote: @Korisnickoime
Kur an je zavrsen i objavljen, Allah Uzviseni je rekao da nam je usavrsio vjeru finalnom objavom, i nema tu sad prostora mnogo za mudrovanje osim kad ljudi hoce braniti svoj nefs. Evo, meni je ekstremno zao Mursija, zao mi je sto covjek koji je hafiz Kur ana casnog i sve drugo sto si naveo, zao mi je sto zavrsi kao predsjednik drzave gdje vlada zakon mimo Allahovog zakona. Ali ja ga necu suditi po tome jel on meni drag ili nije, ili mi ga je zao ili nije, sudim po tome sta vidim, a vidim da je na celu institucije koja sprovodi zakon mimo Allahovog zakona, pa ga se u ime Allaha odricem.
To sto su ga svrgnuli je brat RPG najbolje ovdje objasnio Allah ga nagradio. Sve sto nije haq ce da padne prije ili kasnije, pa tako ni Mursijeva vladavina koja je bila zasnovana na dzahilijetskom zakonu nije mogla opstati.
Serijat se ne nudi na izborima, u serijatu se ne prave kompromisi, procitaj povod objave sure Kafirun. Serijat se namece! A ko god misli da malobrojne trupe ne mogu uspostaviti serijat nad milijardama ljudi, ako su iskreni, taj lose misli i treba da preispita svoj oslonac na Allaha.
Kad bi se SVI prestali glupirati i pricati suplje price o postepenom serijatu kroz demokratiju, i to kako ce Erdogan Tursku uvesti u serijat za sedamsto godina, i kad bi SVI prestali svoj WEHN umotavati u mudrolije, uspostavili bi mi serijat na planeti Zemlji uz Allahovu pomoc veoma brzo.
Nece tebe glupak ateist slusati kad mu objasnjavas koliko je za njega serijat bolji od bilo kojeg zakona, nece jer se oholi i sejtan ga na stranputici drzi. Kad mu se serijat nametne shvatice koliko je bolji. A ko se ustane da se bori protiv Allaha i Allahovog zakon cistog i casnog, sam je sebe uproprastio.
Nemoj brate da te tvoj WEHN na stranputicu odvodi. Nemoj mi pricati o nikabu i hidzabu moje zene, nemoj mi pricati o tome koliko sura znam i znam li uzeti abdest. To je izmedju mene i Allaha. A serijat i hilafet, odnosno nedostatak istih je izmedju nas sviju koji se zovemo muslimanima i Allaha, ali i izmedju nas medjusobno. STO GODINA GLEDAMO UBIJANJE, SILOVANJE, MUCENJE MUSLIMANA. A sve se to desava jer nemamo hilafet i serijat. Jer smo dopustili kafirima da nam oni odrede granice drzave i da oni postave svoje marionete na celo istih. I kafiri su postavili ulemu taguta da pere mozak omladini koji zele Islam, da ih odvrate od borbe na Allahovom putu, da ih odvrate od skidanja taguta i uspostave JEDINOG ispravnog projekta.

@AK47

Ode mi prijatelj neki dan za Egipat pa prije toga smo se malo sastali. Bila su tu i druga braca a ja sam prvi krenuo nazad kuci jer smo ostali posje sabaha da se sa njime poselamimo prije njegovog putovanja, jer je isti dan putovao. Po mome izazu iz dzamije cuo sam ga kako drugoj braci brzo rece kako nema ramazana kao ramazana u Egiptu, dzamije su prepune na svih pet dnevnih namaza, ali razgovor zavrsi opisavsi situaciju koja se da vidjeti svugdje poslije ramazana a to jeste da su dzamije haman pa prazne.

Ovo ti govorim jer je jadno nase stanje i kako smo nezadovoljni na svemu. Tvoj nezadvoljstvo Mursijem je ocito iz tvog pisanja, i to mogu razumijeti, da budem iskren mislio sam da ce serijat prevladati u Egiptu, jer je na vlast stupilo “muslimansko bratstvo.” Svakako nisam mislio da ce se to desiti preko noci, jer kako da serijat bude kao izvorni zakon narodu koji napuni masjid samo za vrijeme ramazana. Da je narodu stalo do serijata, nebi se u protestu protiv Mubarekaa mjesali muskarci i zene na trgu tahrir i drugim mjestima, a da negovorim o drugim zabranjenim stvarima koje su se desavale za vrijeme protesta.

Samim time da kazem ono sto zelim reci. Za vrijeme Mubareka ulema je bila ubijana, mucena, prijetnje i koje kakva druga zastrasivanja. Rece mi prijatelj kojeg sam prethodno citirao da su pojedinci u Egiptu bili hapseni od policije jer su posjedovali knjigu fikhu sunne od Sejida Sabika. Pretpostavljam da su bili hapseni zbog druge islamske literature takodze.

Sada kada je Mursi postao predsenik ulema je drzala javna predavanja, govorilo se o onome sto se nije smjelo reci za vrijeme Mubareka, narod ima sansu da bude poducen izvornom islamu, narod koji je izasao na ulice da trazi demokraciju, narod koji je protestvovao protiv Mubareka krseci Allahove zakone (opet mjesanje muskaraca i zena) pored mnogih drugih krsenja Allahovih zakona sada ima sansu da bude poducen izvornom islamskom znanju, pa ko zna mozda jednog dana i dignu ruku trazeci serijat.

Uglavnom sve sto mogu reci jeste da Allah nece izmjeniti stanje jednog naroda dok taj narod neizmjeni sam sebe. Ulema poducava i to sada cini slobodno, a ja se nadam da ce se narod poceti mjenjati, i onda ce pobjeda koja samo moze sa macem inshAllah doci. A Alah zna najbolje.