Reply To: Egipatska vojska svrgnula Mursija

#17045
Anonimno
Neaktivan

Šerijat post=12345 wrote: Slazem se i u vezi glasanja,ma da je samo problem glasanje…Kad sam trazio sestru da ozenim iz Maoce ,rekli su NE MOZE,moras doc u Maocu zivit i da ti Nusret bude sejh pa cemo ti onda nac sestru,tako mi Allaha dobio sam ovaj odgovor.Problem je sto ste vi blize Nedzadu Balkanu,a znamo da je on protekfirio cijeli svijet pa onda i sebe.Za njega,kao i za vas,onaj ko glasa je kafir,a znamo da on prima 800 eura socijale od KAFIRSKE drzave Austrije i to je za vas uredu jel tako.Za vas je onaj ko ne tekfiri kafira,i sam kafir.Znaci ako vi kazete za sejha el-Albanija da je kafir,a ja se ne slazem,ja sam automatski kafir.Pitao si koji je to put izmedju.To je PUT SELEFA.Pitanje za sve:da li je Nusret Imamović ikad u zivotu rek'o ljudi halalite pogrijesio sam u toj meseli,NIKAD.

Auuu sta sve ispisa.

Problem je kod vas sto smatrate srednjim putem izmedju popustanja i novotarije, a ne izmedju preterivanja i popustanja.

Mi nikada nismo rekli za shejha Albanija rahimehullah kafir, a kako cemo onda reci za one koji ga ne smatraju kafirom da je kafir.

Vi imate problema sto je osnova za vas da onaj ko ide na demokratske izbore da glasa da je musliman, a osnova je da su glasaci kafiri, a kada dodje odredjeni pojedinac koji praktikuje vjeru da glasa onda se otklanjaju prepreke.
Da ste naucili razliku izmedju tekfira mutlak i tekfira mu'ajn nebi ti sada pisao ovo sto pises.

A to da smo blizu sa Nedzadom Balkanom je smijesno, jer smo se samo mi njemu suprostavili dok su se misevi krili po rupama, al nema veze bitno da si ti nama sasuo ono sto ti je lezalo na srcu, a dali si nam ucinio nepravdu nezanima te.

A sto se tice pravila ko sumnja u kufr kafira i sam je kafir, to je propis od propisa Allahove vjere.
Nismo mi to pravilo izmislili, vec su ucenjaci na osnovu kur'ana i sunneta doneli to pravilo.
Ako sumnjas u kufr kafira (na primjer obozavaoca krsta, ili vatropoklonika), onda ti nisi ni shvatio sustinu islama, i naravno stvar se vraca na daije koje slijedis da te nisu naucile tome.
Da si slusao Nusretove dersove to bi naucio, al su te vjesto tvoje daije isprepadale da ako naucis to pravilo da ces morati da tekfiris muslimane i onda te jos vise zbunili.

Molim Allaha da nas ujedini na Kur'anu i sunnetu.
Amin