Reply To: Egipatska vojska svrgnula Mursija

#17039
Anonimno
Neaktivan

Jaseer 2012 post=12338 wrote: Kako bi ti konkretno uspostavio Šerijat u takvoj zemlji?

Ako muslimani u Egiptu nisu u stanju da uspostave Šerijat odmah, i za to imaju validno šerijatsko opravdanje (slabost, opasnost da budu poubijani…) onda je na njima da pozivaju u uspostavljanje Šerijata na sve moguće načine koje propisuje islam. Pozivaće ljude u islam i objašnjavati im blagodati Šerijata, sve do momenta kada budu bili u stanju da uspostave Šerijat u svojoj zemlji.
Nemogućnost uspostave Šerijata ne povlači za sobom dozvolu činjenja kufra i širka!

http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/uspostava-hilafeta.html

Šerijat post=12339 wrote: Es Selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu,nema opravdanja za Mursija sto nije uspostavio Allahov zakon i tu se slazem!!!,medjutim,ako su svi koji se pripisuju selefijskom menhedzu (po vama iz Maoce i Beca) murdzije ko onda pod ovim nebeskim svodom ostaje ispravan?

We alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu,

Prvo, mi nismo niti u Maoči, niti u Beču, pa je ova tvoja konstatacija, za koju se teško može reći da nije zlonamjerna, nije ispravna.
Drugo, nisu za nas svi koji se pripisuju selefizmu murdžije, pa je ovo druga tvoja konstatacija kojom nam nanosiš nepravdu.
Mnogi koji nas optužuju za zabludu, “tekfirizam” i slično, mi njih smatramo ehli sunnetom, a ne murdžijama ili slično, dok nas oni u isto vrijeme smatraju zabludjelom skupinom (sektom). Dok si pisao svoj komentar, ovo si (ne)namjerno ignorisao, a nisi nikako smio, ako si želio biti pravedan.

S druge strane, mi smo ljudi i griješimo, ponekad iz ljubomore prema vjeri, džihadu i mudžahidima, koji se stalno napadaju od određenih učenjaka i daija, mi ponekad uslovno ispoljimo stav koji prestrogo kvalificira stvari. Međutim, ko god pogleda iskreno u naš poziv, vidjeće da smo mi žrtve nepravde koju nam drugi čine, a ne da mi nekome činimo nepravdu.

P.S. Drugi dio komentara sam ti obrisao jer, opet, nije tačan, pa sam htio da te oslobodim odgovornosti na Sudnjem danu za optužbe koje si iznio.