Reply To: Egipatska vojska svrgnula Mursija

#17050

Anonimno

@Korisnickoime
Kur an je zavrsen i objavljen, Allah Uzviseni je rekao da nam je usavrsio vjeru finalnom objavom, i nema tu sad prostora mnogo za mudrovanje osim kad ljudi hoce braniti svoj nefs. Evo, meni je ekstremno zao Mursija, zao mi je sto covjek koji je hafiz Kur ana casnog i sve drugo sto si naveo, zao mi je sto zavrsi kao predsjednik drzave gdje vlada zakon mimo Allahovog zakona. Ali ja ga necu suditi po tome jel on meni drag ili nije, ili mi ga je zao ili nije, sudim po tome sta vidim, a vidim da je na celu institucije koja sprovodi zakon mimo Allahovog zakona, pa ga se u ime Allaha odricem.
To sto su ga svrgnuli je brat RPG najbolje ovdje objasnio Allah ga nagradio. Sve sto nije haq ce da padne prije ili kasnije, pa tako ni Mursijeva vladavina koja je bila zasnovana na dzahilijetskom zakonu nije mogla opstati.
Serijat se ne nudi na izborima, u serijatu se ne prave kompromisi, procitaj povod objave sure Kafirun. Serijat se namece! A ko god misli da malobrojne trupe ne mogu uspostaviti serijat nad milijardama ljudi, ako su iskreni, taj lose misli i treba da preispita svoj oslonac na Allaha.
Kad bi se SVI prestali glupirati i pricati suplje price o postepenom serijatu kroz demokratiju, i to kako ce Erdogan Tursku uvesti u serijat za sedamsto godina, i kad bi SVI prestali svoj WEHN umotavati u mudrolije, uspostavili bi mi serijat na planeti Zemlji uz Allahovu pomoc veoma brzo.
Nece tebe glupak ateist slusati kad mu objasnjavas koliko je za njega serijat bolji od bilo kojeg zakona, nece jer se oholi i sejtan ga na stranputici drzi. Kad mu se serijat nametne shvatice koliko je bolji. A ko se ustane da se bori protiv Allaha i Allahovog zakon cistog i casnog, sam je sebe uproprastio.
Nemoj brate da te tvoj WEHN na stranputicu odvodi. Nemoj mi pricati o nikabu i hidzabu moje zene, nemoj mi pricati o tome koliko sura znam i znam li uzeti abdest. To je izmedju mene i Allaha. A serijat i hilafet, odnosno nedostatak istih je izmedju nas sviju koji se zovemo muslimanima i Allaha, ali i izmedju nas medjusobno. STO GODINA GLEDAMO UBIJANJE, SILOVANJE, MUCENJE MUSLIMANA. A sve se to desava jer nemamo hilafet i serijat. Jer smo dopustili kafirima da nam oni odrede granice drzave i da oni postave svoje marionete na celo istih. I kafiri su postavili ulemu taguta da pere mozak omladini koji zele Islam, da ih odvrate od borbe na Allahovom putu, da ih odvrate od skidanja taguta i uspostave JEDINOG ispravnog projekta.

Novo na naslovnoj