Reply To: Genocid nad muslimanima Burme

#16741
Anonimno
Neaktivan

Dzematlija post=11962 wrote: Ne razumijem se u njihovu vjeru, ali valjda ako ti onaj koji je na vrhu te vjere kaze da prestanes nesto raditi, ti kao predstavnik te vjere (neki sto cine ova nedjela su budisticki svestenici) bi morao to poslusati.

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve barakatuhu brate Džematlija, Ne moj se ni truditi da ih razumijes jer nema u toj religiji ništa što bi nam trebalo biti zanimljivo za razumijevanje. Kao što si rekao, ne slijede ni one u koje sami vjreruju (iako ne znam koliko tog ili tu Lamu i shvataju za vođu jer oni su vjere u nevjeru – koliko znam o budizmu a nije puno, oni misle da je Allah ili neko njihovo pagansko božanstvo u njima samima i oko njih, da ih dragi Allah s.v.t. uputi ako su za upute ikakve i da istjera šejtana iz njihovih duša, na'uzu billah).

Dovim da se muslimani na putu stvaranja hilafeta svi ujedine i da budemo u mogućnosti spasiti i pomoći braću u Burmi, a da njima podari lijepi sabur i izdržljivost na Allahovom putu i na putu opstanka.