Reply To: Ibn Tejmije

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Ibn Tejmije Reply To: Ibn Tejmije

#10774
Avatar
Anonimno

Kao sto su svi Islamski ucenjaci blaceni od strane novotara, isto tako nije postedjen ni shejhul Islam Ibn Tejmije.
U iznosenju lazi na shejha prednjacili su sufije i sijje rafidije, a nisu za njih zaostajali ni esarrije i maturidije koje su potvarale shejha da Allahu pripisuje ljudske osobine.

Onaj ko poznaje menhedz ehli sunneta i iscitava knjige shejhul Islama nije mu tesko da shvati o njegovoj ucenosti, a oni koji ne poznaju menhedz istine, koji su upali u razna sektaska ucenja, njima je Ibn Tejmije kost u grlu i dan danas i pored toga sto je prije mnogo vekova preselio.

Vise puta preko interneta i uzivo sam nailazio na ljude koje iznose lazi na shejhul Islama, i trudio sam se da odbranim njegovu cast i da dokazem da je bio na istini, u mogucnosti mojeg znanja, i trudio sam se svom snagom da dokazem da je bio na istini. I jedne noci me je Allah obradovao jednim jako lijepim snom, kojim mi se moje ubjedjenje o sejjhu jos vise ucvrstilo.
Sanjao sam kako idem nocu, i nailazim na jedan kabur, koji je bio obasjan svjetlom, nurom, a na njemu najlepse ruze i cvijece, i pomislio sam da sam naisao na kabur Poslanika sallallahu alejhi we sellem, i bio sam sretan, al sam se setio da je kabur Poslanika u Medini, u Poslanikovom mesdzidu, i onda sam cuo glas koji mi govori: “ovo je kabur Ibn Tejmija”, ja sam se mnogo obradovao, i iz kabura je poceo da razgovara samnom, i ja sam ga odmah upitao: “shejh ima ljudi koji govore da nisi bio na istini, pa kazi mi jeli to istina”, a on mi je odgovorio: “u to moze da sumnja samo maloumnik, samo onaj ko pameti nema”.
I bilo mi je drago sto sam branio njegovu cast.

Zato savetujem svakog ko naseda na price onih bolesnih srca, da pripazi da mu Allah ne objavi rat, zato sto ezijeti Njegove evlije, a kome Allah objavi rat nema toga ko ce mu u pomoc priteci.

Novo na sajtu

islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Nakon što smo se upoznali sa činjenicama o sposobnosti džina da opsedaju ljude, okupiraju njihov razum, dijelove njihovog tijela, ili ljude kao potpunu cjelinu,...