Reply To: Iranski predsjednik optužuje arogantne sile za stvaranje nemira u Siri

#7486
AvatarAnonimno
Neaktivan

Predsjednik Irana saopštio je da su posljednja dešavanja u Siriji rezultat zavjere svjetske arogancije protiv te zemlje.

Mahmud Ahmedinežad, predsjednik Irana je prilikom susreta sa Fejsalom Mokdadom, specijalnim predstavnikom sirijskog predsjednika naveo: “Sirijska podrška otporu i istrajnost te zemlje spram cionističkog režima je glavni uzrok protivljenja svjetske arogancije i pojedinih arapskih zemalja sa vladom Bašara Asada”. Iranski predsjednik je kritikovao stav Arapske lige prema dešavanjima u Siriji i prijedlog te instance Damasku da poštuje demokratiju, a potom je osudio šutnju i indiferentnost spram ubijanja nedužnih civila od strane terorističkih grupacija u Siriji. Ahmedinežad je naveo da će njegova zemlja nastaviti podržavati Siriju i da Teheran ne poznaje nikakva ograničenja u širenju multilateralne saradnje s Damaskom. Specijalni predstavnik sirijskog predsjednika se zahvalio Iranu na podršci, a potom je naveo da neprijatelji misle da sa izazivanjem sukoba u Siriji mogu srušiti vladu ali se u tome grdno varaju.

Izvor: Medijski Centar Islamske Republike Iran (IRIB)- سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران
http://www.irib.ir

Najnoviji članci

Šta se događa kada se pojavi Allahovo svjetlo i muslimani se...

0
Historija nas je naučila da se s pojavom Allahova svjetla, naziranjem buđenja nemarnih i oslobađanjem okova svi nevjernici ujedinjuju protiv muslimana, počinju djelovati na gašenju svjetla, gušenju nade i uništavanju sahve, islamskog buđenja.

Pratite nas na Facebooku

5,587LikesLikes