Reply To: Iskušenja – Idriz Bilibani

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Iskušenja – Idriz Bilibani Reply To: Iskušenja – Idriz Bilibani

#16743
Avatar
Anonimno

Svi koji žele razumjeti islam ili imaju znanje o našoj vjeri znaju da islam znači predanost Allahu, s.v.t. Iskušenjima nas je dragi Allah izložio da bi smo ustrajali i bili jači u dinu, u imanu, a time i bolje pripremljeni za dunjalučke poteškoće.

To što džahili šire neistinu o islamu, o nama muslimanima, braći i sestrama koji su “krivi” samo zato što vjeruju u Allaha, s.v.t., slijede sunnet Poslanika, s.a.v.s. i poštuju njegove ashabe, je zato što ne znaju. Za to postoji kazna Allahova, a mi možemo uvijek doviti da dobiju uputu dok im nije kasno. Naš dragi Allah, s.v.t. nam je sve jasno rekao i jasne dokaze za to dao u Kur'anu:

“A kada ih neko upita: “Šta to Gospodar vaš objavljuje?” – oni odgovaraju: “Naroda drevnih izmišljotine!” da bi na Sudnjem danu nosili čitavo breme svoje i dio bremena onih koje su, a da oni nisu bili svjesni, u zabludu doveli. A grozno je to što će oni nositi!” (prijevod Kur'ana, sura 16, ajeti 24 i 25)

Budimo strpljivi s njima jer ne znamo da li će se kod nekog ipak upaliti lampica i prosvijetliti mu put prema istini. Allah, s.v.t, nam je i o tome jasnu poruku dao:

“Samo Allahovom milošću ti si blag prema njima; a da si osoran i grub, razbjegli bi se iz tvoje blizine. Zato im praštaj i moli da im bude oprošteno i dogovaraj se s njima. A kada se odlučiš, onda se pouzdaj u Allaha, jer Allah zaista voli one koji se uzdaju u Njega.” (prijevod Kur'ana, sura 16, ajet 159)

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?