Reply To: Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat Reply To: Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat

#16826
AvatarAnonimno
Neaktivan

Nasib post=12117 wrote: Es selamu alejkum ahi,
nije me bilo neko vrijeme, ali da ti ne ostanem dužan za odgovore.

Pitao si me da ti navedem gdje se kazne sprovode selektivno, i zašto se šerijat ne mi mogao sporvoditi u Somaliji. Nisam mislio da se ne može sprovoditi, samo je pitanje kako se primjenjuje. Za primjer ću ti reći konkretno za Al Shabab u Somaliji i probleme vezane za šerijat. Al Shabab je militantna organizacija koja se bori u Somaliji za uspostavu šerijata. Mashallah! Međutim, problem nastaje sa pojedincima koji pripadaju ovoj skupini, kao što imaš slučajeva svugdje, koji krše šerijatske propise, ali zato što su pripadnici ove skupine nisu kažnjeni za kršenje istih. Primjera ima gdje su pljačkali stanovništvo, kidnapovali civile radi otkupa, postoje slučajevi silovanja žena mudžahida koji su na ratištima, nepravednog zatvaranja mudžahida bez jasnih optužbi, itd. a da niko nije odgovarao za ovo. Sad ja tebe pitam da je sve ovo uradio neko od stanovnika Somalije, da li misliš da bi nad njim izvršili kazne predvidjene za ova djela, da li misliš da bi bili kažnjeni? Znači ne možeš imati dvostruke standarde ako želiš zakon savršeni, Allahov zakon, koji je isti za sve. Ukoliko si odgovoran za stradanje muslimana i civila uopšte, kako onda sprovodiš zakon koji je od Allaha radi očuvanja života. Svojevremeno je i Osama bin Ladin savjetovao Al Shabab da preispita svoje taktike, vezano za stradanje muslimana i civila tokom napada na afričke snage. U Somaliji je tokom dvije godine umrlo preko 130.000 djece mladje od pet godina od gladi, zašto se o tome šuti, zašto se oni koji se bore za očuvanje ummeta i uzdizanje Allahove riječi ne bore za tu djecu da im pruže osnove za život.

Alejkumsselam
Stani malo hajde prvo da definišemo riječ “optuživanje”. Po meni je optužba reći za nekog pojedinca ili grupu nešto što za sobom povlači sankcionisanje ili odmazdu ili bilo kakvu vrstu šerijatske kazne.Ima li smisla ova moja definicija? Ako ima odgovori mi onda kako to sada da ti nisi optužio Al-Šebab kada govoriš za njih, da neki od njih ne sude po Šerijatu uvijek, kada bi to po šerijatu sigurno zahtijevalo sankcionistanje.

A ako se i ovdje slažeš sa mnom onda nema sumnje da si ih optužio za to što jesi. E onda kao pravi musliman donesi dokaze za te svoje optužbe.Kada, gdje i kako se to desilo što si naveo. Jer si ti kao čestit musliman,sigurno dobio čvrste dokaze,prije nego što si stekao ubjeđenje o islamskoj skupini Al-Šebab ili za bar neke njihove pojedince da ne sude uvijek po šerijatu.

Znaj dobro da si sada u islamskoj državi i da javno to govoriš, od tebe bi se tražilo da nađeš dokaze u suprotnom ti bi bio sankcionisan za klevetu. Jer optužbe poput silovanja,krađe i nesuđenja po šerijatu uvjek nisu bezazlene.

Ja dalje neću nastaviti dok ne počneš donositi autentične dokaze za to što govoriš jer islamski princip je jasan po tom pitanju. Dosta mi je više intelektukaca koji od RTRS-a uzimaju habere i to uzimaju kao “neoboriv dokaz” za diskreditaciju određene islamske skupine.

Najnoviji članci

Vjernik ne smije biti naivan

0
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednom prilikom kazao: "Ne smije vjernik dozvoliti da ga iz jedne rupe...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes