Reply To: Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat Reply To: Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat

#16834
AvatarAnonimno
Neaktivan

TALIB post=12119 wrote:

Alejkumsselam
Stani malo hajde prvo da definišemo riječ “optuživanje”. Po meni je optužba reći za nekog pojedinca ili grupu nešto što za sobom povlači sankcionisanje ili odmazdu ili bilo kakvu vrstu šerijatske kazne.Ima li smisla ova moja definicija?

Es Selamu alejkum,

naravno da tvoja definicja ima smisla. Što se tiče Al Shababa nisam ja izmislio ovo što sam napisao. Član šure Al Shababa i predsjedavajući specijalnog šerijatskog suda za medijaciju izmedju Ahmeda Godanija i trojice drugih lidera Al Shababa (Ibrahim al-Afghani, šejh Mukhtar Robow Ali, Fuad Mohamed Khalaf) je otvoreno govorio o ovim problemima unutar Al Shababa. Također, Ibrahim al-Afghani, koji je jedno vrijeme bio lider Al Shababa, jedan od osnivača ovoga pokreta, bliski suradnik Ahmeda Godanija, otvoreno je tražio pomoć od Zawahirija, njegovu intervenciju u Somaliji i uklanjanje Godanija sa mjesta vođe Al Shababa, zbog njegovog odnosa prema stranim borcima, problema koje pojedinci stvaraju a nisu sankcionisani zbog njih, itd.. Zar treba dozvoliti šutnjom da se cijela skupina koja se bori za islam, za ummet, za istinu, ocrni zbog pojedinaca koji prave greške?

Ne mislim da ima razloga za srdžbu ukoliko se ukaže na neke probleme u bilo kojem obliku, na bilo koga, jer samo ukoliko se ukaže na greške, greške mogu biti ispravljene. Ako se šuti, onda se istovremeno prećutno odobrava sve što se radi, bilo dobro ili loše.

Da nas Allah uputi na Pravi put i učvrsti na putu istine

Najnoviji članci

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes