Reply To: Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat

#16469
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

Govor @Nasiba je tipican govor obavestajaca koji prate situaciju na nasem govornom podrucju.

Ovo me podsjetilo na nešto što je rekao šejh Ebu Tejma (Mirsad Omerović) ‘cilj nam je šerijatska država…, ljude treba uvoditi u vjeru, neke milom neke silom..’.

Ja bih prije rekao da je ovo podmetanje Ebu Tejmi nesto kako bi se imalo dokaza protiv njega da bi se pokrenuo postupak za terorizam.

Posto si se pozvao na Ebu Tejmu pravedno bi bilo da bolje pojasnis sta je rekao, jer recenica koju si napisao moze na razne nacina da se protumaci,

Cilj nam i jeste serijatska drzava, a ljudi se ne uvode u vjeri silom, vec se prisiljavaju da se pokore serijatu u serijatskoj drzavi, a ne da se uvedu u vjeri.

Jer je poznato da u serijatskoj drzavi moze zivjeti i nemusliman (zimija), al ne smije da cini javno grijehe da krsi serijat, jer bezobzira sto nije musliman, serijatski propisi vladaju u serijatskoj drzavi.

I ja mislim ako je Ebu Tejma rekao to da se odnosilo na ovo, a ne na ono sto @Nasib kaze.

Najnoviji članci

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes