Reply To: Ko to pomaze talibane????

#14780

Anonimno

bulb post=9769 wrote: Prema sherijatu ispravno su postupili i oni koji dove za njihovo unistenje a i oni koji dove za njihovu uputu. To mozemo vidjeti iz cinjenice da su Poslanik salAllahu alejhi we selem i ashabi nekada obicavali prvo pozvati u islam, neposredno prije napada, a tek potom napasti, a nekada, nekim plemenima nisu ni poruku dostavili putem poslanika, znajuci da je poruka stigla do njih, iz usta u usta, i napali bi. A najbolja dova je da Allah subhanahu we te'ala podari pobjedu mu'minima nad kafirima. A Allah najbolje zna ko je za upute, i sta ce i ko ce biti sebeb toj pobjedi.

A braca su blagoslovljena vasim dovama, i nakon pomoci Allahove, one, vase dove, su najveca pomoc njima. Vi i ne osjetite tezinu svojih iskrenih molbi Allahu, ali osjete je Njegovi robovi kojima koristi.

Nema Username, primjeri koje si naveo su predobri, jer su karakteri koje si naveo jaki, Omer, Khalid, Ebu Dzehl, Allahov Poslanik je za sve njih dovio jer su bili poznati po svojim izvanrednim karakternim crtama koje kada bi bile na istini, mnogo bi pomogle islamu. Allah je izabrao Omera nad Ebu Dzehlom, iako se ebu Dzehl cinio mnogo prioritetnijim, ali Allah najbolje poznaje svoje robove sto nama postane jasno tek nakon nekog vremena. Khalid je bio najbolji ratnik tog vremena, i zasluzno je dobio nadimak Allahova isukana sablja.

:barek: Bulb shto podsticesh na dove za bracu a tako mi Allaha swt nekoliko puta sam licno osjetio snagu dove za bracu koja se bore da Allahova s.w.t. bude gornja.

Novo na naslovnoj