Reply To: Magazin Sarim

#16470
AdminAdmin
Keymaster

Abdullah Abdullah post=11743 wrote:

Es-selamu alejkum,

Stigla mi je email poruka u kome su linkovi do nekakvog magazina Sarim. Pogledao sam magazin i moram priznati da me je sadrzaj u najmanju ruku iznenadio. Nisam navikao na ovakvu vrstu sadržaja.
Zamolio bih one koji imaju znanje da prokomentarišu sadržaj ovog magazina (čini mi se da je magazin objavljen povodom dvogodišnjice smrti Osame bin Ladena, koja je ako se ne varam ovih dana)

Linkove prilažem onako kako sam ih dobio u mailu.

DOWNLOAD LINKOVI:

http://www.mirrorcreator.com/files/0HHO0FEC/SARIM.pdf_links
http://www.sendspace.com/file/u9ogx1

Drugi link u sebi sadrzi virus!

Administracija pažljivo provjerava svaki eksterni link koji se postavi na naš forum. Niti jedan od postavljenih linkova nije maliciozan, tj. ne upućuje na maliciozne stranice.
Drugi link upućuje na download stranicu poznatog globalnog free file sharing hosting providera (Send space) i praktično je nemoguće da se na njemu nadje virus. Ono što je tebe možda zbunilo jeste to što prije preuzimanja fajla, Sendspace ponudi download njihovog programa za ubrzavanje downloadinga, kojeg pojedini antivirus programi prepoznaju kao vrstu malicioznog softwera, vjerovatno ako sadrži dinamičke bannere, što je naravno cijena kojom se plaća “besplatnost” (provider nudi usluge dijeljenja fajlova besplatno, ali zato postavi reklame na sajt, kojima se finansira).

Najnoviji članci

Kada će se pojaviti pobjedonosna generacija?

0
Sveznajući Allah izvijestio nas je u časnom Kur'anu o određenim osobinama koje mora imati generacija koja želi Allahovu pomoć i vlast na Zemlji.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes