Reply To: Mali

#14873

Anonimno

Šebab post=9924 wrote:

Hehe, Kavgicu nismo culi tvoj komentar o tome sto je Francuska napala muslimane Malija nepravedno, al kad treba da branis Francuze onda si tu veliki dusebriznik pod izgovorom ne sirenja krvoprolica, i pod izgovorom u Francuskoj zive muslimani.

Kavgicu molim Allaha da ti srce ocisti prljavstine pa da osjetis slast imana, i da osjetis slast ponosa, i da osjetis velicinu brige za muslimane i ummet.

Verujem da tada ne bi komentarisao na nacin na koji sada komentarises.

Šebabe, kao sljedbenik onog što nam Allah dž.š. poručuje i kao sljedbenik uputa koje nam dolaze od njegovog Poslanika, s.a.v.s., za razliku od tebe koji propovijedaš inovativne stavove u Islamu , itekako mi je stalo do stanja i budućnosti i umeta i u Maliju, i u Francuskoj i bilo gdje drugo. I ko si ti da ti ocjenjuješ moj iman? Moj iman i namjere su između Allaha dž.š. i mene.

Na temu moje brige, Allah dž.š. nam poručuje: “I imetak na Allahovom putu žrtvujte, i sami sebe u propast ne dovodite, i dobro činite – Allah, zaista, voli one koji dobra djela čine.” (2: 195)
َأَنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ ۛ وَأَحْسِنُوا ۛ إِنَّ اللَّـهَ يُحِبُّ الْمُحْس

A što se tiče ove situacije, na nju gledam tako što se bojim da ćemo više štete nego koristi sebi nanijet. Jedno je branit se u Maliju, a drugo napadat Francusku i slat prijetnje. Zašto dirat u ono što umetu dobro ide? U zadnjih 20 godina broj muslimana je u Evropi porastao sa 30 na 44 miliona. Očekuje se da će do 2030. bit preko 58 miliona. A tek kad to pogledaš procentualno! Do 2010. procenat porasta nataliteta među muslimanima u Francuskoj je bio 2,8, a među nemuslimanima 1,9. U budućnosti se ta brojka očekuje da će biti 2,4 među muslimanima, odnosno 1,8 među nemuslimanima (evo t i gdje se možeš pozabavit ovim ciframa, definitivno nam idu u prilog http://www.pewforum.org/future-of-the-global-muslim-population-regional-europe.aspx) . Ovim prijetnjama o terorističkim napadima samo možemo naudit tome.

Novo na naslovnoj