Reply To: Mali

#14858

Anonimno

DrKavgic post=9913 wrote:

Molim Allaha Uzvišenog da se situacija iz Malija prenese i na druge muslimanske zemlje u Africi, a i na Francusku i ostale. Pa koji bi im veći hajr bio nego da se vlast ustroji po islamu? Molim Ga da pomogne one koji se bore da Njegova riječ bude gornja a riječ kafira donja bilo gdje u svijetu. Amin.

Pretpostavljam da nisam ovo dobro shvatio jer bi prenošenje situacije iz Malija značilo krvoproliće i ubijanje umeta. A u našoj Knjizi piše “Onome ko hotimično ubije vjernika kazna će biti – Džehennem, u kome će vječno ostati; Allah će na njega gnjev Svoj spustiti i prokleće ga i patnju mu veliku pripremiti.” (An-Nisa, 93) Nije cilj borbe da se usmrte braća po vjeri već da se odbrani od neprijatelja, a u Africi, kao i Francuskoj, žive i muslimani brate.

Mislim da nisi dobro shvatio , … osim toga iz cega si ti zakljucio da neko poziva na ubijanje vjernika ?

” Pa koji bi im veći hajr bio nego da se vlast ustroji po islamu?” – ova recenica je objasnjenje prethodnih , … kad brat kaze “Molim Allaha Uzvišenog da se situacija iz Malija prenese i na druge muslimanske zemlje u Africi” ….

Dakle prenosenje situacije jeste da se i u tim zemljama ozivi svijest Ummeta da je jedini zakon po kojem treba zivjeti, vladati, suditi bude Serijat ….

Novo na naslovnoj