Reply To: Mali

#14861

Abdullah Hodžić
Participant

DrKavgic post=9913 wrote:

Molim Allaha Uzvišenog da se situacija iz Malija prenese i na druge muslimanske zemlje u Africi, a i na Francusku i ostale. Pa koji bi im veći hajr bio nego da se vlast ustroji po islamu? Molim Ga da pomogne one koji se bore da Njegova riječ bude gornja a riječ kafira donja bilo gdje u svijetu. Amin.

Pretpostavljam da nisam ovo dobro shvatio jer bi prenošenje situacije iz Malija značilo krvoproliće i ubijanje umeta. A u našoj Knjizi piše “Onome ko hotimično ubije vjernika kazna će biti – Džehennem, u kome će vječno ostati; Allah će na njega gnjev Svoj spustiti i prokleće ga i patnju mu veliku pripremiti.” (An-Nisa, 93) Nije cilj borbe da se usmrte braća po vjeri već da se odbrani od neprijatelja, a u Africi, kao i Francuskoj, žive i muslimani brate.

Hehe, Kavgicu nismo culi tvoj komentar o tome sto je Francuska napala muslimane Malija nepravedno, al kad treba da branis Francuze onda si tu veliki dusebriznik pod izgovorom ne sirenja krvoprolica, i pod izgovorom u Francuskoj zive muslimani.

Kavgicu molim Allaha da ti srce ocisti prljavstine pa da osjetis slast imana, i da osjetis slast ponosa, i da osjetis velicinu brige za muslimane i ummet.

Verujem da tada ne bi komentarisao na nacin na koji sada komentarises.

Novo na naslovnoj