Reply To: Mali

#14927

Anonimno

Selam alejkum Šebabe! Imaš puno pitanja, a radoznalost je odlika inteligencije, mashallah. Razlog zbog kojeg sam se priključio forumu je da štošta naučim. Samo glup i rigidan čovjek može tvrdit da sve zna i nemat toleranciju prema suprotnom mišljenju. Ono što mi pričinjava zadovoljstvo, doduše, jesu u intelektualne rasprave, a ne emotivne. Nadam da će naše diskusije doć do tog nivoa.

– Što se tiče tvojih citiranih uputa i hadisa, ja volim da učim pa bih volio da mi se objasni kad i zašto je svaki od njih nastao?

Šebab post=9944 wrote: Znaci po tvojoj bolesnoj logici kafiri, neprijatelji Islama i muslimana mogu slobodno da salju svoje vojske na muslimane da ich ubijaju, a muslimani moraju da cute da nebi nekim muslimanima naskodili koji zive u kafirskim zemljama.
Zaista je ovo krajnje bolesna logika, i dokaz mrtvila srca.

Ostalo ti je da mi kazes Koje to inovatne stavove propovedam Koje su u suprotnosti sa Islamom, bas bih volio da ich vidim..

Sam si sebi ovim gore odgovorio zašto sam te nazvao inovatorom u pristupu Islamu. Evo šta Poslanik s.a.v.s. o tome kaže: “Nemojte jedni drugima zaviditi, nemojte se međusobno nedmetati, nemojte se međusobno mrziti, nemojte jedni drugima okretati leđa, nemojte kupovati prodatu robu; budite Allahovi robovi braća! Musliman je muslimanu brat, ne čini mu nepravdu, ne ostavljaj ga niti ga ponižavaj. Takvaluk je ovdje, pokazujući na svoja prsa, tri puta. Dovoljno je čovjeku muslimanu grijeha, da mrzi svoga brata muslimana. Svaki musliman je drugom muslimanu svijet: njegova krv, imetak i čast!” (Muslim)

Čije je onda srce mrtvo? Ja bih reko onog koji tvrdi da postoje – parafraziram gornji citat – neki muslimani koji zive u kafirskim zemljama Gdje je tu tvoja briga za muslimane u Francuskoj, a gdje u Maliju i oko Malija? Razlika između tvog i mog pristupa je da postoji drugi način borbe kojim se neće nanijet šteta muslimanima u okolnim zemljama Malija i u Francuskoj. Neko još reče da se moli da se konflikt proširi na okolne zemlje kako bi se šerijat zaveo i tamo. Činjenica: šerijat je najpravedniji zakon koji je ikada postojao. Međutim, nasilje, prijetnje i terorisanje muslimana nije način da se to uradi, a to nam je i ZABRANIO i Allah dž.š. Ako se nisam jasno izjasnio o stradanju muslimana u Maliju, ne znači da opravdavam Francuze i to što rade. To nije sporno. Sporni su ti poput tebe koji izvrću stvari i podmeću da je neko reko ili pomislio stvari koje nigdje veze s istinom nemaju.

Imam još dva pitanja:

– Kad se uvodi i kad se vrši implementacija šerijata?

– Navedi mi ijedan osvajački rat koji je započeo Poslanik s.a.v.s. kao dokaz da je dozvoljeno poželjet proširenje konflikta i na zemlje u okruženju?

Novo na naslovnoj