Reply To: molba za braću koja imaju znanje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu molba za braću koja imaju znanje Reply To: molba za braću koja imaju znanje

#14929

Abdullah Hodžić
Participant

Po pitanju situacije u kojoj se nalazi korisnik sa nickom muwehid, spomenuci jedan propis koji sljedbenike Nedzada Balkana Koje mi nazivamo tekfirovci cini slicne haridzijama.

Kada je halal krv onoga Koje se protekfiri.

Na svom forumu imaju govor od Rdzihija koji pojasnjava da onog koga se tekfiri u danasnjem vrijemenu, ne znaci momentalno da mu je halal njegova krv sve dok takav ne postane muharib (onaj koji ratuje protiv Islama i musliamana), a ne vodi se borba protiv onih koji sljede ulemu koja ih je zavela na neke pogresne stavove.

Ovo se tice onih Koje mi nazivamo murdzije.

Oni svojom mrznjom i ohalalivanjem nase krvi jasno ukazuju da se radi o onima koji imaju slicnosti sa haridzijama, a ovo sto su pisali @muwehhidu dokazuje da su oni ti o kojima pisem.

Ko god je od nasih daija odgovorio Nedzadu Balkanu na neku njegovu zabludu, on je odmah svojim gulatima kukao kako mu se cini nepravda, i ako ga Niko od nasih daija nije vrijedzao, i nije pisao nista o njemu kao pojedincu, vec su se uvijek vracali na njegove stavove i odgovarali na njegove stavove.

Dok na drugoj strani je on uvijek vrijedjao nase daije, nazivajuci ih magarcima i raznim drugim ruznim imenima, i uvijek on bio taj koji je kukao i plakao kod svojih gulata kako mu se cini nepravda.

Al hvala Allahu sto izlazi na vidjelo njihovo ponasanje da se pokaze i dokaze ko ima sektasko ponasanje, a nema sumnje da kopiraju svoga shejha u svemu, a najvise u drskosti i vrijedjanju neistomisljenika.

Molim Allaha da nas sacuva od pokvarenjaka svake vrste, da nas uputi ii sacuva nas da budemo poput njih u bestidnosti, jer zasita je krajnje bestidno govoriti nekome o hanumi, zaista su dostojanstveniji bili i mushrici Meke od ovih danasnjih sektasa.

Novo na naslovnoj