Reply To: molba za braću koja imaju znanje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu molba za braću koja imaju znanje Reply To: molba za braću koja imaju znanje

#15080

Anonimno

Hilal post=10208 wrote: Brate muvehhide, i ja se pridružujem savjetima koje su ti uputila braća. Ali, kako neko ne bi pomislio da ova dawa nije u stanju da se suprostavi gulatima i da nema odgovora na njihove šubhe

Allah da te nagradi brate, ali i ja sam baš tog stanovišta kao i ti da treba pozačepljati usta istinom tim novotarima, zbog toga i jesam pokrenuo ovu temu da se oglase oni koji imaju znanje da im se lijepo na njihove šubhe odgovori. mada… kao što kaže brat RPG:
“Oni godinama skrnave čast naših daija, učenjaka i mudžahida, a naši odgovori na to su im samo povećali zlobu, pa su postali još žešći. S druge strane, mi nemamo živote od hiljadu godina da bi na svaku njihovu zabludu odgovarali. Jednom se dokaže da je lažac – lažac, a poslije toga musliman nema šta da traži kod lašca. Onaj ko ode i kod njega uzima nešto što je najdragocjenije (znanje o vjeri) taj sigurno ima neki mentalni problem i sa njime ne vrijede klasične metode dokazivanja.”

im muslim dont panic post=10208 wrote: Što god želiš reći o časti mojoj eto – kaži! Moja šutnja ti je najbolji odgovor na sve prijekore! Nemoj misliti da ti valjan odgovor ne mogu dati! Ali lav se sa običnim psetom nikada ne treba ravnati!”

(Imam Šafija )

Zaista ne razumijem ovo, ima dvosmisleno objašnjenje ovog posta. Hmm… suzdržati ću se komentara

Novo na naslovnoj