Reply To: molba za braću koja imaju znanje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu molba za braću koja imaju znanje Reply To: molba za braću koja imaju znanje

#15024

Anonimno

RPG post=10184 wrote: Brate muwehhid, zamoljevamo te da u ime Allaha prestaneš da spamuješ naš forum. Znam da si u nelagodnoj situaciji, ali si sam kriv za svoje stanje, jer se upustaš u stvari na koje nisi spreman. Nije ti dovoljnan jedan dokaz o zabludama Nedžadovih haridžija, već bi ti na svaku njihovu zabludu tražio dokaz. Kada bi se odgovaralo na svaku šubhu zabludjelih sekti, ni hiljadu učenjaka ne bi bilo dovoljno da danonoćno odgovaraju na njihove zablude.

Stoga, okani se rasprava sa novotarima, jer će ti to zatrovati srce. Musliman je onaj ko neće dozvoliti da ga iz iste rupe ujede zmija dvaput. Zar ti nije dovoljno to što je dokazano da su više puta falsifikovali govore učenjaka? Kako zdrav razum nakon toga može otići na sajt novotara i čitati ili slušati njihov govor?

Shvati ovo kao savjet i dobronamjernu opomenu.

Brate RPG Allah te nagradio, što se mene tiče ja nemam ni truna šubhe, meni je perfektno jasno, nego želim se boriti protiv novotara tamo gdje vidim da ima potrebe… Smatrao sam da teba braniti čast naše braće da'ija jer ih oni javno blate, zato sam postavio video da vidite šta su novo smislili.
Ali već sam se umorio od njihovih sve jedne te istih “dokaza”, jer vidim da ti ljudi jednostavno neće da shvate!
Nema problema, ja završavam sa njima priču!
Nedao Allah Allahov robe da ja budem od takvih koji stiču znanje da bi se raaspravljali!
Allah da vas nagradi!
esselamu alejkum we rahmetullah

Novo na naslovnoj