Reply To: molba za braću koja imaju znanje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu molba za braću koja imaju znanje Reply To: molba za braću koja imaju znanje

#14925

Anonimno

Esselamu alejkum

Kaze Uzviseni Allah: (“Allah ne voli da se o zlu glasno govori, to moze samo onaj kome je ucinjena nepravda. A Allah sve cuje i sve zna”) [Zene:148]. Ibn Ebi Talha prenosi preko ibn Abbasa da je o ovom ajetu rekao: – Allah ne voli da neko nekog proklinje, osim ako mu je ucinjena nepravda; tome je dozvoljeno proklinjati onoga koji mu je nepravdu ucinio. A rijeci Uzvisenog Allaha glase: “to moze samo onaj kome je nepravda ucinjena”, a ako se strip – to mu je bolje. [Tefsir ibn Kesir].

Ovim ajetom ucenjaci zabranjuju ruzan i bezstidan govor, zato sto je Allah spomenuo da On Uzviseni to ne voli, a Allah azze ve dzelle ne voli nista sto je ruzno i lose od govora i djela, kao sto kaze Uzviseni: (“Allah naredjuje da se svacije pravo postuje, dobro cini, i da se bliznjima udjeljuje, a razvrat i sve sto je odvratno i nasilje zabranjuje; da pouku primate, On vas savjetuje”).

Znaci da nije dozvoljen ruzan i bezstidan govor osim onom kome je nepravda nanesena da istom mjerom uzvrati, zato sto je govor Allaha ovdije uopcenit, sto znaci da svaki ruzan govor spada u ovu zabranu, a ovdje je u pitanju ruzan i bezstidan govor tih buleda’ (glupaka) – Allah ih uputio ako su za uputu, ako ne onda kaznio nasim rukama ili kaznom od Njega Uzvisnog –, tako da taj njihov govor treba pod hitno obrisati sa foruma, jer je vrlo ruzno da nesto poput takvog smeca, ljage, i ciganluka nalazi na mjestu gdje se spominje Allah i Njegov Poslanik alejhi selam, a ako brat zeli da uzvrati onda je to njegovo pravo koje moze traziti ako on to zeli, ali da ovakvo nesto stoji ovde na forumu, ubjedjen sam – insa Allah – da nije dozvoljeno, a kamoli da u tome ima nekakve takozvane koristi, ma koja god korist bila u pitanju (zbog ovog ili onog, sta god).

I obracam se administratoru i moderatorima ovog foruma da ovaj post obavezno sto prije uklone u ime Allaha i Njega radi, i da ne dopuste da se ovakvo nesto nalazi na ovom mubarek forumu. Jer u ostavljanju ovakvog posta na forumu se ne moze nista postici osim umanjivanje vrijednosti ovog foruma u ocima drugih zbog prisutnosti necega ovakvog, i da napomenem jos jednom da u citanju ovih ruznih rijeci nema nikakve koristi, zato sto je poznato pravilo “Rida’ bi zenbi zenbun” (zadovoljstvo grijehom je i sami grijeh), ovim ne kazem da je iko ovde na forumu zadovoljan ovakvim nesto, tamam posla da jeste, ali i pored toga sto nije zadovoljan, zasto bi onda ovo stajalo ovdije?

A tako se isto i braci koja su ovdje na forumu obracam u ime Allaha, da isto zatraze od administratora i moderatore da uklone ovaj sadrzaj.
A sto se brata tice, nije trebao da postavlja takvo nesto, posebno kada je u pitanju njegova cast, ali na hair. Jer smo mi vec upoznati sta to oni nama zele – kada bih samo to mogli, Allah ih ubio –, sta drugo ocekujes od onoga koji te smatra za musrikom i nevjernikom – iako su oni blizi tome a da to i ne znaju, Allah ih osramotio –.

Da nas Allah uputi na pravi put, i sacuva svake zablude, i da nam oprosti nase grijehe I uvede nas u Dzennet, amin.
Esselamu alejkum

Novo na naslovnoj