Reply To: molba za braću koja imaju znanje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu molba za braću koja imaju znanje Reply To: molba za braću koja imaju znanje

#14990

Anonimno

Selamun ‘alejkum

Halali mi ehi sto ti nisam odmah odgovorio, bio sam malo zauzet.

Sto se tice teme o kojoj pitas, nasao sam jednu knjigu na internetu koja je prevedena na bosanskom jeziku, i ovdje cu ti postaviti link gdje se ona nalazi, pa tako da ti sam mozes to procitati insa Allah, zato sto ima malo podosta da se pise o tome za sto si pitao. Naziv knjige je Fikhus-sunne od sejha Sejjida Sabika rahimehullah. Tri dijela ove knjige je vec prevedeno, dok se ostali djelovi knjige trebaju prevesti.
Ako zelis da se vise okoristis procitaj od 277-298 str. pod naslovom (starateljstvo prilikom sklapanja braka), ako pak nemas vremena ili zelis samo o onome za sta pitas onda procitaj od 293-298 str. tu ces naci ono sto te zanima insa Allah.
Napomena: u knjizi nije napisana rijec na arapskom (vekil) vec samo opunomocenik-predstavnik, isto tako i za rijec (velijj) staratelj. Cak sta vise mozes i sam provjerit, napisi rijec opunomocenik na rijecniku preko interneta i vidjeces kako se pise na arapskom. Nadam se da ce ti biti sve jasno nakon sto to procitas, uostalom ako postoje i dalje kakve nejasnoce, slobodno pitaj, ako budem znao o tome odgovoricu ti insa Allah.

Link za knjigu: http://www.scribd.com/doc/74436093/Fikhus-sunne-3

Esselamu ‘alejkum

Novo na naslovnoj