Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

#16149

Anonimno

Što se tiče učešća u vojci Saudije ne bi nikada stupio u redove iste kao što ne bi stupio ni u redove vojnih formacija “naše” ili bilo koje druge države jer bi to bilo otvoreno podržavanje nevjerničkih sistema i tagutskih vladara ili u najmanju ruku postupak koji vodi ka kufru.

Ali me iritira kad pojedinci odriješe svoje jezike ( a možda kao i ja, nisu u stanju ni Fatihu da prouče bez pravljenja grešaka u izgovoru ) napadajući ulemu kod koje se možda i nađu određene greške i pogrešni stavovi osim govora o ljudima koji su se otvoreno stavili na stranu taguta poput nedavno ubijenog Butija a ako Boga da sljedeći na redu je Hasouni.
Insan uzme klip sa YouTuba i na osnovu toga formira mišljanje o ovom ili ono..tamam.

Imaju li učenjaci grešaka, imaju jer i oni su Allahovi robovi skloni griješenju i propustima, mogu li počiniti velike grijehe, mogu to niko ne negira!!! Mi nismo kao pogane rafidije da svojim “duhovnim liderima” pripisujemo bezgriješnost.
Ako se kod nekog učenjaka ustanovi da je pogriješio a grešku učenjaka može prepoznati samo učenjak, ostavljam to njegovo pogrešno mišljenje/mišljenja ali ne ga diskvalificiram i ne stavljam na njega veliki crveni X, kao što to radi mnogi pojedinci.

Novo na naslovnoj