Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

#16171

Anonimno

Slažem se sa tvojim odgovorom.

Može li neko da prokomentariše sledeče:

PITANJE: Da li se Mesari, Fekih i Usama ibn Laden smatraju onima koji su se odvojili od el-džemata? Šta kažete onima koji govore da šejh Ibn Baz nije nikada govorio protiv Usame ibn Ladena i da je to laž koja se pripisuje šejhu?
FEVZAN: Što se tiče Fekiha, Usame ibn Ladena i Mesaria, mi im sudimo prema njihovim riječima i djelima. Nemojmo lagati o njima i njihovom stanju, već im sudimo shodno djelima koja pokazuju. A što se tiče tvrdnje da je to laž na šejha, onda je ta tvrdnja laž! Onaj koji to tvrdi slagao je i laže. To nije laž! Mi smo to čuli od šejha! Njegova fetva o tome je sačuvana u kolekciji njegovih fetvi1, i pročitana pred njim dok je bio živ. Nakon njegove smrti, pročitana je pred učenjacima i oni su to prihvatili. Stoga je slagao onaj koji tvrdi da je to laž.
1: Medžmû´-l-fetava šejh ´Abdul-´Azîz ibn Bâz (9/100).

Učenjak: ´Allâma Sâlih ibn Muhammed el-Luhejdân
Izvor: http://www.al-nasiha.net/voices.php?action=show&id=9
PITANJE: Kako će se musliman postaviti spram globalne mreže Al-kaide i njihove metodologije?
LUHEJDAN: O kojoj Al-kaidi ovaj pita?
PITALAC: Organizaciji Al-Kaida koju vodi Usama ibn Laden?
LUHEJDAN: Nema sumnje u činjenicu da nema dobra u toj organizaciji. Ona nije osnovana zbog dobra i uspjeha. Ona samo podvaja muslimane. Disidentne i ratne grupe stoje iza fitni i zla i oni su razlog podvajanja i (podloga) ohrabrivanja na pokolj. Ova organizacija, da li je kreirana kako bi se borili protiv nevjernika i kako bi njih izbacili iz zemlje islama vrativši ih u neislamske zemlje kako bi tamo širili vjeru? Ili ova Al-Kaida poziva mase u pobunu protiv njihovih vladara kako bi se krv prolijevala, prava narušila, zgrade rušile i strah širio? Molimo Allaha da nas sviju uputi!

Novo na naslovnoj