Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

#16121

Anonimno

Es-Selamu alejkum!
Istine radi onaj ko pise trebao je navesti da su snimci koji su postirani ovdje nastali u vrijeme sukoba vojske saudijske arabije protiv noruzanih si'tskih pobunjenika sa sjevera Yemena (tzv Hutijevci) nakon sto su oni presli (vjestacku) granicu koja dijeli Yemen i saudijsku arabiju i zauzeli neka podrucja na jugu saudije. ucenjaci saudije su proglasili dzihad protiv njih i u toj borbi je i sam, al-Arifi licno ucestvovao.
(naravno da saudijska arabija bombarduje mudzahide u yemenu ,kao sto to cine i americke bespilotne letjelice koj polijecu sa njenog teritorija i uz to vojno pomaze yemensku vladu i druge u tzv.ratu protiv terorizma.) sve u zagradi navedeno nedaje opravdanje da se optuzi Arifi za granatiranje mudzahida u Yemenu (sa cime snimci nemaju veze).
iako moramo spomenuti da sudeci po brojnosti njegovih pojavljivanja u javnosti al-Arifi uziva popularnost i simpatije kako muslimanskih masa, vjerovatno isto tako i nekih vladajucih rezima sa poluotoka i sire (sto neznaci da je 100% “njihov covjek”).
nadam se da se u ovom postu radi o omasci onog ko je ljubomoran na Allahovu vjeru a ne o namjernom podmetanju onog ko misli da tim cini veliki hizmet Islamu.

Novo na naslovnoj