Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

#16151

Anonimno

Bushra post=11409 wrote: Talib, ako Muhammeda al-Arifija svrstavas pod isti kos sa prodanim psima od shejhova tzv. Mula Bredlijima, onda se ne trebas praviti iznenadjen sto neko tvoj postupak shvati kao omalovazavanje (i to do temelja) ucenog. Ne slazem se ni ja sto je Sjenka Shehadeta potegla za titulom, apsolutno nepotrebno, medjutim i taj potez vjerujem nije nista drugo nego revolt zbog naslova koji iako na prvi pogled “nista” ipak sve govori onome ko imalo zna o stanju Saudijske vlade (koje je cini mi se Sjenci Shehadeta koliko toliko poznato) i odatle je sav “nesporazum” i poceo na temu al-Arifija.

Al Arifi ne gubi status ucenog zbog pojave medju vojskom otpadnicke vlade, a kamo li da se moze svrstat sa prodanim ucenjacima!

@Bušra.Naravno da nisam svrstao pod isti koš Arifija i Mullu bredlija.
Moj cilj je bio da kažem da nekome Arifi jeste šejh a nekome nije,misleći na to, da on meni nije vjerski autoritet a nikako da on za mene nije musliman.
Ako me nisi razumila opet,objasnit ću ti još jednom.

@Jaseere,

Jaseer 2012 post= 1141 wrote: Što se tiče učešća u vojci Saudije ne bi nikada stupio u redove iste kao što ne bi stupio ni u redove vojnih formacija “naše” ili bilo koje druge države jer bi to bilo otvoreno podržavanje nevjerničkih sistema i tagutskih vladara ili u najmanju ruku postupak koji vodi ka kufru..

Reci mi,ti a i ja koji nemamo znanja vjerovatno ni 20-ti dio koliko ima Muhammed Arifi,znamo to što si naveo gore.Kako je moguće da on to nezna?

Jedan od šartova la illahe illellah kako ulema navodi je kufr u taguta.Pa kako spojiti ovo i onaj video gore?

Nije bitno,tražit ćemo mu opravdanja,iako moj hukm ga neće ni uvesti ni izvesti iz dženneta.Nadam se da će pred Allahom naći opravdanje.

Nemoj me pogrešno shvatit.Tražio sam malo po YT o njemu, i našao sam nešto što me pozitivno iznenadilo,da kaže za mudžahide Al-Kaide i Usamu da nisu tekfirovci,haridžije,mufsidi itd.

Dobro iritira te kada pojedinci “odriješe” jezike,ali gdje se to dogodilo u ovoj temi.Zar nisi malo žešće napao nego što situacija iziskuje?

Znaj,Jaseere,da je ovo ummet za koji Allah subhanehu ve te'ala kaže:
Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: tražite da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćate, i u Allaha vjerujete. (3:110)

I da je Muhammed sallAllahu alejhi ve selem rekao da ko vidi zlo ako može neka ga ukloni rukom,pa jezikom,pa srcem a to je najmanji stepen imana.I ovaj hadis nije ograničen samo na neku ulemu i alime.

Svakako da treba gledati i pokušati naći opravdanje za neko zlo koji drugi musliman počini,ali da se pravimo kao da se ništa nije dogodilo,to prema ovom hadisu nije ni najmanje stepen imana.

Saudijska vojska danas ubija muslimane u Jemenu.Pa bio je članak na ovom sajtu da Saudijska vojska,ili barem neki od njih,učestvuju u borbi protiv mudžahida Malija itd.

Šta misliš Jaseere koliko će se muslimanske omladine povesti za Arifijom i uključiti se u Saudijsku vojsku,ne samo kada se budu napadale Šiije,nego kada se budu napadali “ljuti tekfirovci” i “haridžije” Jemena?

Ne bojim se ja za Arifija,koji,ubjeđen sam,da nebi krenuo na muslimane Jemena,ali sam isto tako ubjeđen da će među omladinom,a ima je puno koja ga slijedi,biti onih koji će samim tim što su njega vidjeli,sebi a i drugima ohalalili borbu pod okriljem tagutske vojske.

Možeš li me sada razumiti,koji fesad može da nastane u tom slučaju,ako već i nije?

Molim Allaha da nas ujedini na Istini i da ne budemo od onih koji će slijediti kult ličnosti nego Istinu i samo Istinu.

Novo na naslovnoj