Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom Reply To: Muhamed al-Arifi u saudijskoj vojski na granici sa Jemenom

#16123

Anonimno

Es selamu alejkum.
Uzmimo za primjer da ja nemam pojma ko je šejh Arifi (sa ili bez šejh, nebitno). Možda ću nekada čuti, pročitati nešto od njega, možda ne. Pitam se koja je svrha novih raspravljanja, sada oko tog šejha. On je…ma nije…ja sam čuo…ja sam negdje pročitao?
Neodoljivo me podsjheća na ratne mahalske izvještače koji su prvi znali da naši uzimaju ovo ili ono ili da su naši ušli tamo, zauzeli ono. Čemu to? Hoćemo li svi morati odgovarati za tog šejha? Možda je on i jako poznat šejh, pa treba upozoriti na njegove postupke, ali…nekako mi je ovo pre-javno da se par ljudi “prepucaje” oko njega.
I da li je u redu da, ako je istina što brat knight of faith piše, taj Arifi učestvuje sa armijom svoje države (uzmimo da je dobrovoljno a ne obavezno) u odbrani zemlje ili ne treba jer ta ista armija pomaže napade na mudžahide? Pitanje je ozbiljno. Mislim da se više mogu okoristiti od odgovora na njega nego od toga šta radi Arifi.

Novo na naslovnoj