Reply To: Mursi je tagut i treba ga svrgnuti

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Mursi je tagut i treba ga svrgnuti Reply To: Mursi je tagut i treba ga svrgnuti

#15642
AvatarAnonimno
Neaktivan

zlarna jabuka,da te Allah nagradi, to bi mogao biti neki trag.
al mene brinu onakvi stavovi, kao kod brata taliba.
Prema tome ja kao obični musliman,kome Allah naređuje odricanje od taguta,moram da se odreknem ovog taguta makar nikada ni jedna ulema o tome ne progovorila.-pa ti kao sto si rekao,obicni musliman, ne moras ni prepoznat ni odrec se svih taguta,ako ih ne znas izvagat.
Mene ulema neće uvesti u dženet,-naravno,ali ti moze pomoci znanje koje su oni naslijedili.
naprotiv biće “uleme” koja će bacati u džehenem.-pa nije niko ni rekao da trebas slusati takvu ulemu,nego ispravnu.
Ako on nije tagut neka me neko ispravi Šerijatskim dokazima i ja ću povući svoj stav ako dotični bude u pravu.-ti trebas dokazati da je tagut,i to ne da ti vadis sherijatske dokaze iz knjiga,nego da te dokaze slozi ulema.po meni je ovo stasno sto si rekao.za nekoga za koga se govorilo i smatralo decenijama da je musliman,sad treba donijeti dokaz da nije kafir.
Poznat je govor nekih prethodnika koji su govorili da bi se ulema u spornim pitanjima vraćala na mudžahida radi ajeta.-ulema i neka se vraca na mudzahide, a ne ja i ti.
poznavao sam neke momke koji su vadili dokaze iz knjiga i slusali neke pojedince kojima niko nije posvjedocio da su alimi. i daleko su zaglavili.
da nas Allah sviju uputi na najispravnije i ucvrsti do smrti.amin

Najnoviji članci

Zatvarali muslimane u koncentracione logore, pa je Allah njih zatvorio u...

0
Kineske vlasti naočigled svjetske javnosti već godinama sprovode školski primjer genocida i terorizma nad muslimanima Istočnog Turkistana, muslimanske zemlje koja je danas pod kineskom...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes