Reply To: Mursi je tagut i treba ga svrgnuti

#15616
Anonimno
Neaktivan

esselamu alejkum braco,
pa Muhammed Mursi je jedna od najvaznijih licnosti u ummetu. ne kazem najpozitivnijih. on je na celu velike i znacajne muslimanske drzave. on sigurno nije nepoznat ulemi. i ulema i treba da se bavi njegovim slucajem. i hvala Allahu mi u ummetu imamo uleme koja se ne boji reci istinu kada treba. neki od njih su u zatvorima, sumama, pecinama. pa koga tek oni da se boje, osim Allaha. pa eto, da li se ulema izjasnila o Mursiju. oni su ehl da njega vagaju. sigurno oni znaju ko je on i prije ove pozicije i kako je dosao i sta je zatekao i koliko stvarno ima vlast u rukama i jos toga, sto ulema zna a mi i ne znamo sta to oni znaju.
Mursi nije Meho iz mahale, ne klanja, suje sve po redu i to. sa mehom mozemo i mi rijesiti slucaj.
mursija prepustimo ulemi. nedavno je shejh Sulejman el Ulvan, Allah ga pomogao, kad su ga taguti pustili iz zatvora, govorio o tome.
Allah vam dao dobro.

Alejkum selam,

U pravu si, hajde da pogledamo šta ulema ima da kaže o tome. Evo proglasa šejha Radžihija o ustavu kojeg su predložili i gurali mursijevci:

http://www.putvjernika.com/Islam-i-dawa/propis-po-pitanju-glasanja-za-nevjernicki-ustav-proglas-sejha-abdulaziza-er-radzihija.html