Reply To: Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima

#9390
Anonimno
Neaktivan

Hilal post=3868 wrote: Tek sam sada vidio čitajući ranije postove da je brat hodža stava da je osnova kod glasača da su kafiri (ne da su upali u kufr, već da su kafiri – ako sam dobro shvatio), posto ne tekfiri svakog pojedinca već većinu kako brat kaže volio bih da nam kaže koja su to opravdanja radi kojih ne tekfiri određene glasače na našim prostorima?

Na nasim prostorima ne bih protekfirio, ljude koji ne znaju sta je parlament, u sta stranke pozivaju. Ne bih protekfirio onoga koji nije upoznat sta je rezultat izbora,vec bi izasao da da glas za nesto od dunjaluckih koristi sto su obecali, ne bih protekfirio onoga koji izadje da glasa kako bi unistio taj glasacki listic.
Protekfirio bi svakoga ko je clan neke partije na nasim prostorima (izuzeo bih da postoji neka partija koja se bori preko parlamenta da uvede serijat, ali nije poznato da takva postoji), protekfirio bih svakog ko ima znanja o tewhidu, i zna sustinu parlamenta i glasanja, ali opet kaze eto mi nemamo izbora, protekfirio bi svakoga ko bi ljude podsticao da glasaju za neku stranku koja poziva u kufr.