Reply To: Odg: 45 Bosanskih šejtana otišlo u Afganistan

#7306
Anonimno
Neaktivan

Poskok post=1505 wrote: Ja nikad nisam čuo da je bilo koja od dosadašnjih misija vojnika iz BiH na bilo koji način došla u sukob sa Talibanima ili sa Al Kaidom. Nadam se da će tako biti i sa ovim vojnicima, odnosno da za vrijeme boravka u Afganistanu neće ispaliti ni jednog metka.

Pogledajte one momke koji su danima ispred Parlamenta. Mislim da bi većina njih sada pristala otići u Afganistan u misiju, ne zato da bi pomogli Americi ili NATO-u, već da bi žrtvujući svoj život pokušali osigurati egzistenciju za svoju porodicu.

Znam neke momke koji su radili na poslovima deminiranja, koji su vjerovatno opasniji od misije ovih vojnika koji sada idu. Pričao sam sa njima i kazali su mi da deminiranje u kojem su oni učestvovali terena jako pomaže afganistanskom narodu, jer mina ima na sve strane i malo-malo strada neki nesretni civil.

Dzaba. Opet su odpadnici od vjere.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes