Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

Nova naslovna forums Za nemuslimane Dijalog sa nemuslimanima Abdest, namaz i hidžab u bibliji Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

#11548
AvatarAnonimno
Gost

Monoteista Trinitarijanac

U Bibliji postoji rec MUHAMADIM ne Ahmed 🙂 ALI da li je ime Muhameda Ahmed ili MUhamed jer se u Kuranu pominje i kao MUhamed i kao AHmed pa kako mu je ime?

Kakav nakaradan razum. I jedno i drugo i Muhammed i Ahmed. Zar je cudno imati vise imena ?

Muhamedov deda je dao muhamedu ime na rodjenju KAthem sto znaci otrona hrana, zaprljan, jer se rodio 4 goine posle smrti svoga oca. A da bi Muhamed tj Katem opravdao svoje rodjenje, postoji hadis u kojem je receno da je dosao covek kod muhameda sa istim problemom i da mu je muhamed odogovorio da je to moguce da zena bude trudna 4 godine 🙂 jel su ovo naucna cuda islama, o kojma tako slatko i predano govorite ? :))))) Kathem je sebi dao ime MUhamed kad mu je bilo 40 godina :))

Ovo je cista laz koju ti navodis i nema nikakav hadis koji ti navodis. Njegov otac je preselio kada je Muhammed, sallAllahu alejhi we sellem, imao dva mjeseca, a ne cetri godine kako ti velis – lazes. Niti ga je majka nosila 4 godine. Postavila sam ti link knjige o cudima Allahovoga poslanika Muhammeda, sallAllahu alejhi we sellem. Pa sta ponovo lupas sa svojim izjavama.

Kako je muhamed veci prorok od ise (tj. jesue) kad je muhamed imao grehove i ima ih jos, a isus niakd nije pocinio greh tj. bezgresan je. na kraju krajeva, zar jedino Bog nije bezgresan. :))))).

Svaki Allahov poslanik je imo nesto svojsteveno. Ali sigurno je da Muhammed, sallAllahu alejhi we sellem, Allahov miljenik.Prva osoba koja ce uci u Dzennet je Muhammed, sallAllahu alejhi we sellem, to ukazuje na posebnu pocast, zatim na Sudnjem danu ce ljudi ici od poslanika, do poslanika i trazit ce da se zalazu za njih i svaki ce poslanik uputiti na svog prethodnog pa tako ce Isa, alejhisselam, uputiti da odu ka Muhammedu, sallAllahu alejhi we sellemu. I jos mnogo toga, ali nemamm vremana da ti pisem jer ti nisi dosao po istinu, nego nam samo tracis nase dragocjeno vrijeme na svoje retardirane izjave. Svaki covjek je gresan samo Allah je bzegrijesan. Zar Bog nije besmrtan, a kod vas bog umro, za vase grijehe ???
Jel to kod vas bog jede i pije i obavlja nuzdu ???!

atribut davanja zivota pripada ssamo Alahu i nikom vise, a isus je pravio ptice od blata (kao Alah Adema od blata) i udahnuo im zivot ( kao Alah ademu sto je ucinio). zar nevidite da Kuran, cak ni Kuran ne moze da porekne bozanstvo Isusovo, ali se protiv isusovog bozanstva bori tako sto kaze da je isus samo prorok i čovek. Ako je samo covek, ko mu je otac? .)))))))

Kur'an je porekao Isusovo ili bilo koga da ima bozanstvo, samo je Allah bog. Zar tvoj razum nije mogao da dokuci da je Isa, alejhisselam, ozivljavao ptice ALI SA ALLAHOVOM DOZVOLOM i to pise u Bibliji.

Pa to je cudo kako se Isa, alejhisselam, rodio, ali to nikako ne upucuje da mu je Bog otac. Niti je Isus -Isa, alejhisselam, rekao da je on bog.

Najnoviji članci

Ruske snage ušle u Rakku, bivše uporište ISIL-a u Siriji

0
Ruske snage ušle su u Rakku, bivšu "prijestonicu" oružane grupe Islamska država Irak i Levent (ISIL), objavio je Reuters, navodeći da je to "još...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes