Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

Nova naslovna forums Za nemuslimane Dijalog sa nemuslimanima Abdest, namaz i hidžab u bibliji Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

#11499
AvatarAnonimno
Gost

Monoteista Trinitarijanac post=6250 wrote: Ja sam Pravoslavni hriscanin i zelim da znam sta je to bolje sto islam nudi u odnosu na Pravolsavno hriscanstvo? Koji su to razlozi zbog kojih je bolje da predjem u Islam nego da ostanem Pravolsavac?

Islam je jedini koji duši pruža ono što njenoj prirodi odgovara. On je taj koji uskladuje čovjekove materijalne potrebe sa njegovim duhovnim stremljenjima. Islam nudi ljudima da obožavaju istinski jednog jedinog Boga – Allaha. U islamu nema pitanja da nema odgovora. Dok u tvojoj vjeri postoje mnoga pitanja u kojima nema odgovora kao sto je trojstvo. Vi ustvari hriscani i ne zna te koga obozavate. A druga stvar hrscanstvo je nastalo od krscanstva tako da ste vi se od cjepili od krscana odnosno vi ste jedna sekta od krscana. Mnogo postoji sekti koji su se odcjepili od krscanstva koje su na zabludi, a skoro je svima ostalo da obozavate kipove, ljude i trojstvo.

Tebi tvoja vjera (ili bilo koja druga vjera) nudi put ka Vjecnoj Vatri, dok islam nudi put ka Raju (Dzennetu).

Islam je vjera sa kojom je Allah, dželle še'nuh, zadovoljan. Izabrao je da bude vjera vjerovjesnika i poslanika, meleka i svih odabranika. Njom su se uputili vjernici i u nju pozivali poslanici i vjerovjesnici.

“Zar pored Allahove vjere žele neku drugu, kada se Njemu predaju, milom ili silom, i oni na nebesima i na Zemlji i Njemu će vraćeni biti!” (Prevod značenja, Kur'an – Ali'Imran: 83)

Neće primiti drugu vjeru ni od prvih ni od posljednjih;

“… a onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na drugom svijetu biti od propalih.” (Prijevod znacenja, Kur'an -Ali’ Imran 85)

Islam je savrsena vjera. U Kur'anu nije ni jedno slovo promjenjeno, a objavljen je prije 1433 godine. A za Bibliju se ne moze reci da nije promjenjeno ni jedno slovo, u Bibliji ne da su promjenjena slova vec i rijeci vec i pasosi nalaze mnoge kontradiktornosti.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes