Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

Nova naslovna forums Za nemuslimane Dijalog sa nemuslimanima Abdest, namaz i hidžab u bibliji Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

#11539
Avatar
Abdullah Hodžić
Participant

11)On je svjedok (uvijek prisutan) i nikad nije odsutan. Niko Ga nece zamijeniti ili naslijediti u Njegovoj vlasti. Niti ima potrebu za nekim ko ce Mu dostaviti potrebe Njegovih robova. Ni da mu pomaze ili trazi milost za njih.

12) On je oduvijek i zauvijek, Koji nece isceznuti niti se izgubiti, nece nestati niti umrijeti.

13) On govori, naredjuje i zabranjuje. Govori samo istinu, upucuje na Pravi put, salje poslanike, objavljuje knjige. On bdije nad svakom dusom i zna sta je ko zasluzio od dobra i zla. On nagradjuje dobrocinioca za njegovo dobrocinstvo i zlikovca za njegovo zlo.

14) On je iskren u Svom obecanju i vijesti. Niko od Njega nije istinoljubiviji niti moze biti takav u govoru. On nece iznevjeriti ono sto je obecao.

15) On je utociste svakom u svakom smislu utocistva. Nemoguce je da se u Njegovom utocistuista pojaviod kontradiktornosti.

16)On je Sveti, Mir i On je cist od svakog nedostatka, slabosti i manjka.

17)On je savrsen i Njemu pripada savrsenstvo u svim oblicima.

18)On je pravda koja nece uciniti nepravdu ili preci granicu. Od Njega se robovi ne boje da ce im uciniti nepravdu.

Ovo je ono na cemu su se slozili svi poslanici knjige. Ovo je jasno, stalno postojece i nemoguce je da dodje Serijat sa suprotnim niti da obavijesti o necemu suprotno ovome.

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?