Reply To: Odg: Antitalibanska propaganda

#10942
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ebu Faruk post=5641 wrote: Prije nekoliko dana mudzahidi u Maliju su kamenovali do smrti muskarca i zenu, koji imaju dvoje male djece, optuzivsi ih da su zivjeli i dobili djecu a da prije toga nisu sklopili serijatski brak.

Wooow, kakva laž! Kakva propaganda! Krstaši i otpadnici se spremaju napasti i okupirati Mali, tj. oteti ga od muslimana i zavesti “pravednu” demokratiju, pa su u tom cilju kao prethodnicu angažirali munafike i otpadnike koji bi širili dezinformacije i pripremali teren.

Prvo, brak je sa aspektra šerijata ispravan ako je dozvolu za udaju dao staratelj mlade i ako je mlada pristala na udaju i ne mora, prema jednom djelu islamskih učenjaka biti svjedoka niti biti određen mehr (tj. to nije šart za ispravnost braka)
Dakle, brak ne mora biti skopljen pred šejhom da bi bio šerijatski.

S druge strane, ako pretpostavimo da su dvoje živjeli u vanbračnoj zajednici (bludu) i da nisu nikada prije bili u braku, onda kazna za njih nije kamenovanje, već bičevanje, a ovo mudžahidi jako dobro znaju.

Ako su prije ovog braka i jedno i drugo bili u braku, pa su živjeli u bludi i kazna za njih je kamenovanje, ova kazna se opet neće izvršiti nad ženom dok djeca ne porastu dovoljno.

A mudžahidi sigurno bolje poznaju šerijatske propise od krstaško-cionističkih medija i munafika i otpadnika.

To sto su zivjeli bez braka svakako je pogresno, ali zar nisu mogli pokazati malo milosti zbog njihove male djece?

To što si ti munafik je svakako pogrešno, ali si mogao pokazati bar malo inteligencije, jer ćemo ovako pomisliti da su svi munafici i murtedi glupi kao ti. Ako si pak, “radnik”, i od ovakvih provokacija zarađuješ sebi i porodici za hljeb, a vrlo vjerovatno da jesi, možda sa muslimanskim imenom, onda je ovo također ohrabrujuće za nas, kada vidimo priglupe “radnike”.

Ako si, pak, naivan musliman koji je nasjeo na nečiju propagandu, a uvjeren sam da nisi od tih, onda si trebao naučiti da muslimani ne šire ružne vijesti koje plasiraju nevjernici o drugim muslimanima.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes