Reply To: Odg: Antitalibanska propaganda

#10936
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ebu Faruk post=5641 wrote: Prije nekoliko dana mudzahidi u Maliju su kamenovali do smrti muskarca i zenu, koji imaju dvoje male djece, optuzivsi ih da su zivjeli i dobili djecu a da prije toga nisu sklopili serijatski brak.
To sto su zivjeli bez braka svakako je pogresno, ali zar nisu mogli pokazati malo milosti zbog njihove male djece?

Kada je Poslaniku sallallahu alejhi we sellem dosla zena i rekla mu da je pocinila blud i da je ostala trudna, on nad njom nije izvrsio kaznu dok se nije porodila, pa kada se porodila, ostavio joj je vremena dok se dijete ne odbije od mlijeka, zatim mu je dosla ta zena, Poslanik je naredio da se kamenuje, a njeno dijete je dao nekom muslimanu!

Prije nego sto mudzahide Malija optuzis da su nemilosrdni, prvo ces morati da optuzis Poslanika sallallahu alejhi we sellem za nemilosrdnost!

Ebu Faruk post=5641 wrote: Dali bi bilo ispravno sa aspekta serijata kada bi se u slicnim slucajevima (a moguce je da u raznim plemenima Malija i drugih drzava takvih jos ima) takvim parovima nalozilo da moraju sklopiti serijatski brak i odrediti im neku blazu kaznu zato sto to nisu ucinili na vrijeme?
Jer to dvoje ljudi su na neki nacin ipak funkcionisali kao porodica, imali dom i djecu.

Na sta je spalo razumijevanje Allahove vjere, zalosno!

Najnoviji članci

Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne...

0
"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu." (Kur'an, 2:120) Ovo je stvarni problem. Njima (jevrejima i krščanima, op.rec.)...
kraljevska ulema

Židovi muslimanskog ummeta

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes