Reply To: Odg: Biblijske Zablude

Nova naslovna forums Za nemuslimane Dijalog sa nemuslimanima Biblijske Zablude Reply To: Odg: Biblijske Zablude

#11464
AvatarAnonimno
Neaktivan

Monoteista Trinitarijanac evo sto vasa (ne)vjera kaze o tome (Allahove naredbe, zabrana svinjetine, posljedni Allahov vjerovjesnik itd.)
Uvod evandjelja po Bernabi:
Bernaba,apostol Isusa Nazarenca, zvanog Krist, svima koji borave na zemlji zeli mir i utjehu. Dragi, veliki i cudesni Bog nas je za vrijeme proteklih dana pohodio Svojim prorokom Isusom Kristom u velikom milosrdju pouke i cudesa, zbog cega mnogi, postavsi prevareni od Satane, pod izgovorom poboznosti, propovijedaju najbezboznije dogme, nazivajuci Isusa sinom Bozijim, odricuci se obrezivanja koje je Bog naredio za svagda, i dopustajuci svako necisto meso: medju kojima je Pavle takodje obmanut, o cemu govorim ne bez zalosti; iz tog razloga ja pisem tu istinu koju sam vidio i cuo, kroz vezu koju sam imao sa Isusom, a da biste vi bili spaseni, a ne obmanuti od Satane i stradali na Bozijem sudu. Zato se pricuvajte svakoga ko vam propovijeda novo ucenje suprotno onome sta ja pisem, da biste bili vjecno spaseni. Veliki Bog neka je s vama i neka vas stiti od Satane i od svakog zla. Amen.

”Kad me Bog uzme sa svijeta, Satana ce opet podici ovu prokletu uzbunu, tako sto ce uciniti da bezboznici vjeruju da sam ja bog i sin Bozji, zbog cega ce moje rijeci i ucenje biti okaljano, tako da ce ostati jedva trideset vjernika: nato ce Bog imati milosti nad svijetom i poslace svog Poslanika za kojeg je stvorio sve stvari; koji ce doci sa Juga sa moci i unistice idole sa idolopokolonicima; koji ce oduzeti dominaciju od Satane koju on ima nad ljudima. On ce donijeti sa sobom milost Bozju, za spas onih koji ce vjerovati u njega, a blagoslovljen je onaj ko bude vjerovao njegovim rijecima.” (Evandjelje po Barnabi, 96)

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes