Reply To: Odg: Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?!

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?! Reply To: Odg: Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?!

#8869
Avatar
Anonimno

صلاح الدين post=3292 wrote:

Skroz se ovde skrenulo od teme, jer je tema pozivanje u nacionalizam, i kao po obicaju sve se rapsrave zavrsavaju sa medjusobinim prepirkima.
Zasto je to tako razmislite sami.

U pravu si ahi. Na žalost je tako. Moderatori nisu aktivni i dopustaju da se skreće od teme, a pojedinci uspjevju da isprovociraju braću koja ne uspjevaju da adekvatno odgovore na provokacije. Tu su i oni kojima je lijep ahlak u raspravi slabija strana.
Da se Allah svima nama smiluje.
Da bogdo ti i Andol znate odgovoriti tim pojedincima upola kolko znate gulatima ovaj forum bi bio puno prijatniji.
Ali sta ces, kad oni koji znaju da dadnu “adekvatne odgovore” spavaju.
Nema tu ustvari loseg ahlaka na osnovu par rijeci ili izraza. I ti si sam u nekoliko navrata simpatizere Ebu Muhameda nazvao umobolnim, bolesnim isl. pa te niko nije osudio za los ahlak. Kao sto i nebi trebao.
Zaista je lakse raspravljati sa gulatom ili sufijom negoli sa murdzijom.
Amin na dovi.

Brat RPG je prilicno pravedan, da ga Allah nagradi. Imao je pravo donekle tako nazvati haridzije jer postoji stotine razloga i dokaza za to, ali ti nemas nikakvo pravo optuzivati brata Yaseera ili bilo koga za murdzizam bez dokaza salahudine, cak i brata RPG-a nekoliko puta napadas i optuzujes samo zato sto nisi njegovog misljenja, nije u pitanju samo los ahlak, negiranje bratstva ili temperament vec i optuzivanje bez dokaza.
Molim Allaha da nam podari sabur i ucvrsti nas jos vise na Putu istine i spasa. Amin

Novo na sajtu

Putin Erdogan Rouhani

Rusija, Iran i Turska dogovorili ustavnu komisiju za Siriju

Lideri Rusije, Irana i Turske objavili su sinoć kako su dogovorili formiranje komisije zadužene za izmjenu sirijskog Ustava kao dio političkog rješenja za rat...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma