Reply To: Odg: Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?!

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?! Reply To: Odg: Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?!

#8826
AvatarAnonimno
Neaktivan

Koliko vidimo brate i ti kritikujes ali neznamo koga, jel bracu ili bosnje koje uzdizu nacionalizam i poistovjecuju ga sa islamom?
Braca se lako dogovaraju, kad god se pojavi nesuglasica Allahovi robovi se vracaju na Kuran i sunnet, misljenje i postupke nasih shejhova i tako resavaju nesuglasice (govorim ti za bracu muslimane, iskrene Allahove robove) a kritika moze biti jako korisna medzu bracom ako je kritika na mestu i sa dokazom iz Kurana i sunneta, ako kritika nije na mestu i bez dokaza onda je treba ispraviti i upozoriti onog ko kritikuje nekog brata bez razloga i dokaza.

Ono sto je bitno ovde je da se svi slazu da treba da se kritikuje bosnjastvo i forsiranje bosnjastva, jel treba po tebi da se bosnjama nacionalistima, ateistima, komunjarama, sufijama itd kaze istina ili treba da cutimo?

Brate koliko vidim za shejha Idriza si malo pomijesao stvari ili nisi uopste citao komentare, shejha ovde vecina postuje i voli a ja ga vjeruj mi najvise postujem zato uvijek postavljam njegova predavanja, a nisam primjetio ni da ga ostali ne postuju naprotiv on je nas shejh i mi ga postujemo i deo smo njegovog dzemata, tu si malo pomijesao stvari, jer se ovde govorilo o onom bosnji na videu koji kaze da je “bosnjastvo seriatska obaveza” takvog ne samo da ne treba postovati vec ga treba kritikovati sa veoma jasnim Allahovim rijecima i upozorenjima, muslimani se odricu takvih koji uzdizu nacionalizam i nacionalne simbole i tradicije, koji poistovjecuju naciju i vjeru, koji u vjeru ubacuju razne bogumilske i sufijske obicaje pune kufra,

Najnoviji članci

Palestinski premijer o Trumpovom “sporazumu stoljeća”: Nije to mirovni plan za...

0
Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh izjavio je da je najavljeni bliskoistočni mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa ustvari plan kojim Trump i izraelski premijer Benjamin...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes