Reply To: Odg: Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?!

#8803
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sallahudin opet po starom, poteze i dalje taj virtuelni minobacac ali opet na ka svome bratu. Vec sam ti naveo primjer naseg viteza islama Sallahudina Ejjubija, dobro bi bilo posto koristis isti nickname da se ugledas na njega, pa okrenes to virtuelno oruzje prema neprijateljima Islama (a budes blag i lijepog ahlaka prema braci muslimanima kao sto je Sallahudin Ejjubi bio da ga Allah nagradi najljepsom nagradom) a ne kao po obicaju oruzje prema braci.
Brat Yaseer je jasno upozorio na zablude bosnjastva sa dokazom ali salahudin (kome nismo braca) bi i dalje da trazi kavgu, neznam iz kog razloga, verovatno zato sto postujemo sve ucenjake ehli sunneta, postupamo kao sto postupaju nasi shejhovi (Idriz, Nusret, Porca, Bosnic, Ebu Tejma). Neznam iz kog si ti dzemata salahudine i dali uopste slijedis i postujes neki dzemat od navedenih shejhova jer tvoje ponasanje je u totalnoj kontradikornosti sa nasim shejhovima zato se pripazi malo.
Stotinu smo puta upozoravali na haridzijske zablude, a ne tretiranje bracom iskrene Allahove robove, optuzivanje bracu za ihvanizam i murdzizam, drsko ponasanje prema onima koji nisu njegovog stava vodi ka izolaciji a takvi su lak plen Balkanu i njegovim ekspertima za optuzivanje svakog za neverstvo, napadanje sljedbenika ehli sunneta. (ocigledno salahudin ne zalazi dovoljno ili se ne druzi sa bracom iz idrizovog, porcinog, nusretovog dzemata inace ne bi ovako istrcavao).

„O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja; neka sumnjičenja su, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni druge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso umrloga brata svoga, – a vama je to odvratno -, zato se bojte Allaha! Allah, zaista, prima pokajanje i samilostan je.” (Suretu Al-Hudžurat: 12)

Poslanik, s.a.v.s., nas podučava u slijedećoj predaji, koji je musliman najbolji! Prenosi Abdullah ibn Amr ibn As, r.a., da je čovjek pitao Poslanika, s.a.v.s.,: «Koji je musliman najbolji?» Odgovorio je: «Onaj od čijeg jezika i ruku su sačuvani drugi muslimani.» (Muslim)

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,je rekao: “Dosta je čovjeku zla da ponizi svog brata muslimana. Svakom muslimanu je zabranjena krv, imetak i čast drugog muslimana.”

Bilježi Buhari u svom Sahihu (6502) od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, koji prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Uistinu, Allah Uzvišeni kaže: ‘Onome koji neprijateljski postupa prema Mom iskrenom vjerniku objavljujem rat.’”

Kaže Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Čuvajte se sumnjičenja, jer je sumnjičenje najgori lažan govor. I nemojte istraživati mahane kod drugih i nemojte uhoditi druge, i nemojte zavidjeti jedni drugima, i nemojte mrziti jedni druge, i nemojte okretati leđa jedni drugima, nego budite braća, o Allahovi robovi.” (Bilježi Buhari, br. 6064; Muslim, br. 2563)

Kao sto rekoh mi (Usama, Ak47, saur, yaseer, RPG, stazom islama i jos mnogi ovde) i u nasim dzematima kao i u ostalim dzematima koji su na pravome putu smo braca, a ti se zapitaj salahudine dali su ti braca samo oni koji se slazu sa tvojim misljenjem (a sve ostale optuzis i sumnjicis za sve i svasta) ili su ti braca svi iskreni Allahovi robovi koji slijede Kuran i sunnet, postuju nase shejhove i ugledaju se na njihove postupke i ponasanje, ne istrcavaju prije njih u stvarima za koje nisu kompetentni da sami vode idztihad.

http://http://www.youtube.com/watch?v=r7WDb1eSRKI;feature=share

http://http://www.youtube.com/watch?v=3fUG7DbGKmY&feature=related;feature=share

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,575LikesLikes