Reply To: Odg: Casopis El Asr?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Casopis El Asr? Reply To: Odg: Casopis El Asr?

#8335
AvatarAnonimno
Neaktivan

Islam_tuzla post=2709 wrote:

Da li je casopis El Asr na pravoj akidi? Imaju li oni neke greske. Pitam vas zato sto namjeravam da se pretplatim na njihov casopis tako da zelim nesto procitati iz njihovih sadrzaja. Casopis El Asr se izdaje u Holandiji i usredotoceni su samo na dawu a ponekad imaju neke politicke teme.

Od El-Asra možeš naučiti dosta toga korisnog, ali ti ne savjetujem 100% opuštanje, jer se pouzdano zna da za El-Asr pišu ljudi koji pripadaju sekti modernih murdžija. Znam pouzdano da su ranije objavljivali članke “šerijatskog” lažova i prevaranta Zijada Ljakića.

Na tebi je da sam odlučiš. Moj iskreni savjet: nemoj se pretplatiti, jer imaš mnogo dobrih knjiga koje možeš naći u prodaji, zašto bi rizikovao!?

Ti pričaš o tome da je zijad šerijatski lažov i prevarant a tvoj govor zvuči poput nekog uličara i psihičkog bolesnika a tvoj onaj tekst o zijadu masu grešaka i provala samo takvih.Ako se hoćeš uvjeriti u svoj nakaradni menhedž kojeg gradiš u mržnji prema da'ijama koje imaju potvređno znanje od uleme onda znaj da te neće u dobro odvest.Moj ti je savjet da se baciš na učenje arapskog jezika pa da poslušaš dersove prave i iskrene bogojazne uleme pa ćeš vidjet tko tu valja koga i tko je prevarant.

Ne prejudiciraj odgovor. Vidjet ćemo ko govori kao “psihički bolesnik” nakon što mi ukažeš na “masu grešaka i provala” koje sam iznio u svom tekstu ovdje na forumu. De mi ukaži na te greške, a ja ću ozbiljno razmotriti tvoje kritike, jer ne želim da budem od onih koji iznose neistinu na druge muslimane. Ja sam svoj stav izgradio na onome što sam pročitao ili čuo od Zijada, a dovoljno je zdravom razumu samo da posluša Zijadov ders Jeste li vi tekfirovci, pa da uvidi koliki je Zijad lažov i prevarant.

Zijadov ders “Jeste li vi tekfirovci” si vjerovatno pogledao (i topio se dok si slušao “nepobitne” argumente MAGISTRA), a ja ti evo prilažem Bilibanijev odgovor na Zijadove laži i potvore, pa ako vjeruješ u Allaha i težiš istini preslušaj ovaj govor. U pitanju je nešto krupno, pa izdvoji nekoliko sati tvog života kako bi čuo prevaranta kojeg braniš i kako bi ga se klonio. U pitanju je zaista nešto veliko, pa isaburaj, Allah te uputio na ono što je najbolje za tebe!

http://www.youtube.com/watch?v=NIVHvJpCiM8

http://www.youtube.com/watch?v=aHm4MjOxN-s

http://www.youtube.com/watch?v=IeXKhPCAcZo

http://www.youtube.com/watch?v=jTXi86yauUs

Najnoviji članci

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Pratite nas na Facebooku

5,568LikesLikes