Reply To: Odg: Čuvajte se Dum Dum šejha!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Čuvajte se Dum Dum šejha! Reply To: Odg: Čuvajte se Dum Dum šejha!

#8375
AvatarAnonimno
Neaktivan

carskaVojska post=2756 wrote:

Kako mi je smijesan ovaj polu-lipsani dum dum pingvin.

Vejlun li kulli humezetin lumezeh…

Ulema kaze da se pod lumezeh smatra onaj koji se drugom insanu ruga (zbog njegovog izlgeda) uvredljivim rijecima, a humezeh je onaj koji se ruga oponasajuci neki od njegovih pokreta. Procitaj tefsir sure Klevetnik. Sura 104. Pametnije je nego lupetati po forumu. Ismijavati fizicki izgled insana samo zato sto se ne slazes sa njegovim idejama i stavovima je dno dna. To je Allahovo djelo, kakvo je da je. Smijati se nekome zbog njegovog fizickog izlgleda ravno je… Nije ravno nego je jednako smijati se Allahu zbog Njegovog stvaranja.

Kada bi ove rijeci koje si izgovorio stavio u more, moru bi miris promijenio… Pa ti razmisli o ovom nasihatu.

Meni je od ranije poznat ovaj insan, malo sam bolje o njemu pogledao sta se nudi preko neta pa sam onda napisao taj moj komentar.
Inace on je poznati sufijski shejh, kome sufije ljube ruke i cine sedzdu na ruku, a on iskazuje zadovoljstvo tim cinom i na osnovu toga sam zakljucio da je tagut.
Što se tiče suštine i onoga što se misli pod pojmom tagut selef se o tome izrazio na više načina. Najljepše što je rečeno je u riječima Ibnul-Kajjima, rahimehullahu teala, kada kaže: “Tagut je ono čime rob pređe granicu u pogledu onoga što obožava, ili slijedi ili mu se pokorava. Tagut je svako pred kim se sudi mimo Allaha i Poslanika, ili ga obožavaju mimo Allaha, ili da ga slijede bez upute od Allaha, ili da mu se pokoravaju u onome za šta ne znaju da je to pokornost Allahu. Ovo su svi taguti svijeta. Ako razmisliš o njima i razmisliš o stanjima ljudi prema njima, vidjet ćeš da je većina njih od onih koji su odstupili od robovanja Allahu ka robovanju tagutima, i od pokornosti Allahu i slijeđenju Njegovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ka pokornosti tagutima i njihovom slijeđenju.”

Zatim su mi poznate rijeci Muhammeda ibn Abdulvehaba o nacinu kako se cini kufr u taguta
“Što se tiče načina nevjerovanja u taguta – to je da budeš ubijeđen da je neispravno ibadetiti bilo kome mimo Allahu i da se toga kloniš, mrziš ga i da proglasiš kafirima njegove pristalice, te da se prema njima neprijateljski odnosiš.”
“Kada se kaže, ‘kloni se od taguta,’ misli se na mržnju prema njemu, neprijateljstvo srcem, njegovo ponižavanje i izrugivanje jezikom, te ako je moguće njegovo uklanjanje sa rukom i odvajanje od njega. Onaj ko tvrdi da se kloni taguta a ne čini ovo, onda ne govori istinu.”

Na osnovu ovih dokaza sam napisao to sto sam napisao o njemu, a inace po pitanju ismijevanja Allahovih stvorenja, potpuno se slazem stobom.

Najnoviji članci

Želi svome bratu ono što želiš sam sebi

0
Iman vjernika neće biti potpun sve dok svojoj braći vjernicima ne bude želio što i sam sebi priželjkuje. Uzvišeni kaže: "Samo su vjernici braća."1 Ibn Kesir,...

Pratite nas na Facebooku

5,585LikesLikes