Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno glasati za muftiju!?

#8428
AvatarAnonimno
Neaktivan

Esselamu Alejkum

Halali mi brate rate iz ovog teksta je ocito da ti je cilj da oblatis muftiju Zukorlica, Islamsku zajednicu, Zijada Ljakica te glasanja
na izborima iako sam navodis da su i šejhovi Bin Baz i Usejmin dozvolili glasanje za islamističkog kandidata a sve u svrhu zaštite islama i muslimana na tom prostoru.
Vidim da si se potrudio ali s moje strane je ovo malo licemjerno.
I u biti ovo je samo tvoje misljenje i ne mora znacit da si u pravu.
Tekst je prevelik da bi ti na sve komentirao ali evo potrudim se bar neki primjer.

Dalje, poznato je da je stav Usejmina da je glasanje za islamističkog kandidata OBAVEZA, a neispunjavanje obaveze je grijeh.

Zasto onda ne glasati za muftiju Zukorlica (ne kazem da je imao neke sanse) pa zar mislite da Zukorlic muslimanima misli zlo za razliku od ostalih kandidata.
Sta je bolje po muslimane i Islam ??

Jednom prilikom je kod Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, dosao Adij ibn Hatim, krscanin, (kasnije je primio islam) koji je cuo Poslanika kako uci ajet:
Oni, pored Allaha, bogovima svojim smatraju svecenike svoje i monahe svoje.” – tada mu Adij rece: “Mi njih ne obozavamo!” Poslanik mu odgovori:
Zar vam oni nisu zabranjivali ono sto vam je Allah dozvolio, pa ste i vi to zabranjivali, i zar vam oni dozvolili ono sto je Allah zabranio,
pa ste i vi to dozvolil
i?” “Da“, – odgovori mu Adij. “Na taj nacin vi njih obozavate!” – rece mu Poslanik, sallallahu alejhi we sellem.”
(Prenosi Tirmizi)

Znaci, pokorili su im se u onom sto Allah, dzelle sanuhu, nije naredio i sto je suprotno Njegovom zakonu.
Samim tim oni su postali njihovi bogovi jer su slijedili zakone koje su im oni propisali a bacili su iza leđa zakone Svemoguceg, dzelle sanuhu.

Brate zar nije isto, odnosno u cemu je razlika ako je Allah zabranio svaki vid samoubistva (pa i bombaški) a učenjaci ga dozvolili?

I molim te odgovori mi koga bi prije podrzao (iako je ocito) Nekog bombasa koji se raznese u srbiji i pobije nekoliko nevjernika ili covjeka koji zeli da i muslimani imaju pravo glasa u sredini u kojoj zive i da Islam opstane na pojedinim prostorima?

Bombaski Samoubilacki napad = Hallal ?
Glasanje = haram ?

Allah je svakom covijeku dao razum tako da nema potrebe za slijepim slijeđenjem pojedini učenjaka jer se mi nalazino u drugačijoj situaciji.

Najnoviji članci

Libija: Francuski avioni bombardovali bazu Al-Vatija, Rusi okupirali naftno polje

0
Neimenovani vojni zvaničnik proislamske libijske vlade u Tripoliju, izjavio je tursku novinsku kuću Anadoly Agency (A) da su neidentificirani vojni avioni u noći subote na nedjelju izveli napad na bazu Al-Watiya.

Pratite nas na Facebooku

5,587LikesLikes