Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno jesti meso

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li je dozvoljeno jesti meso Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno jesti meso

#8090
AvatarAnonimno
Neaktivan

Jaseer 2012 post=2393 wrote: [
Ono čemu naginjem po ovom pitanju je zadnji stav, tj. da je meso ovakve osobe (koje samo nekada klanjaju) zakolju halal sve dok ih kadija ili učena osoba pojedinačno ne proglase kjafirima. A Allah zna najbolje.

Od osnovnih i najbitnijih karakteristika modernih murdžija je da spuštanje propisa tekfira na pojedinca uslovljavaju da osoba koja spušta tekfir bude učeni alim ili kadija. Zapamtite braćo ovo, i nemojte zaboraviti, jer je mnogo vukova u jagnjećoj koži.

Dakle, kako nas poduči kadija, ako naiđete na čovjeka koji tvrdi da vjeruje u Allaha a vidite ga da obožava pacova, da mu čini sedždu, NE SMIJETE ovakvog obožavaoca pacova proglasiti nevjernikom sve dok ga neki veeeeliki alim iz Rijada ili kadija (kao magistar, na primjer) ne proglase nevjernikom. Naravno, ako ste kojim slučajem, preplašeni zbog mnoštva onih koji zagovaraju ovaj stav, odlučili ste da ipak pitate da li je obožavalac pacova mušrik ili je možda muslima, onda nikako ne smijete pitati Nusreta, Bilibanija i ostale, jer oni nisu KOMPETENTNI. Dakle, za to da li je obožavalac pacova mušrik ili ne jedino možete pitati stručnjaka koji je odnedavno otvorio svoj sajt za one “željne znanje”, poznati MAGISTAR Zijad Ljakić.

Naravno, treba naglasiti da postoje situacije u kojima se sa propisom tekfira pojedinca mogu baviti samo učenjaci, a to su određene komplikovane mesele koje nisu razumljive običnom insanu, ali neki uspješno koriste ovu “rupu” te ubjeđuju ljude da niko osim njih ne može proglasiti nekoga nevjernikom!

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes