Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno raditi kao policajac?

#6966
Anonimno
Neaktivan

AK47 post=1154 wrote: [quote quote=RPG]

O TEKSTU I NAČINU POLAGANJA ZAKLETVE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Član 2.

Tekst zakletve glasi:
”Svečano izjavljujem da ću se u svom radu pridržavati Ustava i zakona Federacije Bosne i Hercegovine, da ću dužnost i obaveze policijskog službenika vršiti savjesno i odgovorno, da ću svim svojim snagama štititi prava, slobode i sigurnost svih građana i da ću poslove i zadatke policijskog službenika odgovorno izvršavati i u slučajevima kada izvršavanje tih poslova i zadataka dovodi u opasnost moj život”.

Ako čovjek bez prisile izgovori ovu zakletvu, postaje kafir, jer je zakletva o poštivanju tagutskog suda i ustava kufr koji izvodi iz vjere. A poznato je da je kufr dozvoljeno izgovoriti ili uraditi jedino u prisili!

Prema tome, ovdje prestaje svaka priča o ulasku muslimana u BiH policiju! Ko želi istinu, on će je prihvatiti, ko želi da filozofira, on će filozofirati, a “mudri” će “mudrovati”, a svi oholnici će nastaviti da se ohole dok Allah ne spusti svoju odredbu!

A od Allaha je uputa![/b]

Redzulun šta ti ovdje nije jasno?Ima ljudi shto nisu polozili zakletvu,kao sto ima doktora sto nisu dali hipokratovu zakletvu. Sta ti tebe nije tu jasno. Skoro je imalo dosta muslimana koji su usli strikno u admini istraciju i iako je bio uslov da olozu zakletvu, oni to nisu uradili. Ovo sve zavisi od pojedinca. A to sto je na papiru je samo papir. Pametnom je i isaret dovoljan. Ja moram da zavrsim ovdje. Posto sve nadalje bi bila suvishna rasprava. selam alejkum