Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno raditi kao policajac?

#6952
Anonimno
Neaktivan

Bosna post=1118 wrote: Sa druge strane treba imati u vidu da se policija brine za bezbjednost gradjana i da svojim radom doprinosi miru u zemlji.

Dragi brate nemoguce je sad svesti sve ovo samo na policiju.Da bi se moglo nesto objasniti morali bi tu poci od zakonodavstva,parlamenta,drzave da bi na kraju to sveli na izvrsioce.Ja mislim da sama cinjenica govori za sebe ako pogledas ko to odgovara i ko se sve privodi pred taj sud njihove pravde.Ne radi se tu ni o kakvim funkcionerima niti drzavnim celnicima sto samo po sebi govori o zakoniku koji oni putem te iste policije zele da primjenjuju, a to da su oni ti koji najvise rade nepravdu svjedoci stanje u drustvu.
Allahov serijat neprikosnoven je u svojoj pravednosti jer on ne izuzima niti razdvaja bogatog od siromasnog niti vladara od njegovih podanika.Lopov, zulumcar i katil su svagdje isti, dok danas su se podvojili oni koji su moramo priznati svojim razmisljanjima a ne Kuranom niti praksom Allahovog poslanika s.a.v.s. dosli do pogresnih zakljucaka i metoda tako da su neki haram ohalalili i time svorili fitnu medju muslimaima.
Uzviseni Allah je istinu ucinio kroz sva vremena apsolutno jasnom ali teskom za nositi.Ljudi su trazili i trazice kojekakve izune ali problem je kad insan sam sebe uspije prevariti i ubjediti da je batil istina.Neznam koliko si obratio paznju na sam govor pojedinih daija tj. oni koji su danas preovladali u propagiranju murdzizma kako su samo vjesto uspjeli da dawu o sunetu i imamima ovog umeta dovedu pred vrata parlamenta.Jecali su nekad spomijuci imama Ahmeda r.a. i njegovo sudbonosno NE kao i patnje , progon i zatvaranje drugih imama zarad istine.Medjutim kad su oni dosli na red tj. kad je njihov iman trebao da se izvaga,oni su rekli mudro je sutjeti i pogeli su glave.SubhanAllah , kako ih je Allah s.v. otkrio.U kakvom su oni sad halu to samo znaju braca daije koji ni sami neznaju odakle da im vise objasnjavaju.Postalo je teze njima nesto objasniti nego novotaru, tako da se ove mesele mogu voditi do beskraja , jer uistinu insan postaje jadan kad sebi umisli da je islam spao na njega i da to on kao nesto treba da izmisli (parlamentarno), da bi sacuvao islam na ovim prostorima.
Zelim jos istaci da su braca sa portala bila jako iskrena i na samom kraju odgovora jasno se vidi poruka svima onima koji traze istinu:

Znaj, da je po nas muslimane tvoj boravak u policiji bolji za nas gledano s dunjalučke strane, ali mi ne želimo da ti budeš poput svijeće koja će drugima osvijetliti put a sama sagorjeti, da mi od tebe vidimo kakvog hajra a da sebe izlažeš džehennemskoj vatri i Allahovoj srdžbi.”