Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno raditi kao policajac?

#6926
Anonimno
Neaktivan

Mus_ab post=1110 wrote:

Znaci ako nepokornost vladaru je delo pagaizma, kako moze da hadis u kome odgadzanje namaza koji je grijeh da dostigne stepen vjerodostojnosti da sprema njemu uredzujete pravila?

toliki text a odmah u početku pogriješio, ja ovo kod tebe vidim isto zadatak iz matematike, jedan predznak u početku zadatka, utječe na cjeli postupak i na sam rezultat tog zadatka…. nažalost fulao si pravo.

Gdje si fulao, gledaj:
Od Ebu Hurejre, radijellahu anhu, se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Doći će vam namjesnici koji će sebi približavati loše ljude i odgađati namaz od njegova vremena. Ko od vas zatekne to vrijeme neka im ne bude arrif, policajac, džabija (onaj koji sakuplja imetak od ljudi) ili blagajnik.” (Bilježi ga Ibn Hibban u svom Sahihu, a šejh Albani ga ocjenjuje vjerodostojnim u svojoj knjizi Silsiletu es-sahiha)

a onda to uspoređuješ sa nepokornosti…

a vidi ovaj hadis:

Ebu Zer, r.a., kaže da mu je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, rekao:
“Kako ćeš se osjećati kada budeš potčinjen vladarima koji neće klanjati namaz u njegovo pravo vrijeme ili koji će ga odgađati i umrtvljavati?”
Upitao sam: “Šta mi naređuješ?”
“Klanjaj namaz u njegovo pravo vrijeme! A ako klanjaš i sa njima (nakon obavljenog namaza na vrijeme), to će ti biti kao nafila.” – odgovorio je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi we sellem. (Muslimova zbirka hadisa, Knjiga 1, 226. hadis)

Ovaj hadis nije znak da ti nepostujes vladare, naprotiv je znak da ti ipak mozes da klanjas sa nima..sto znaci da je namaz pozadi njih ispravan i da sa tim mozes da im se pokoravas u dobru , a ne u zlu..ipak si ovde ti fulao..