Reply To: Odg: Da li je Tesbih novotarija?

#6065
Anonimno
Neaktivan

Mislim da se moram identificirati kod vas i vaseg foruma. Nisam nikakav obavjestajac i musliman sam i klanjam svih pet vakata namaza. Za ovu stranicu sam cuo od nekih ljudi koji su vas prozivali zbog velikog ekstremizma i podrske Al Kaidi. Pratio sam neko vrijeme vase vijesti dok se nisam odlucio uclaniti na ovom forumu.
Od pocetka Novembra prosle godine sam iz Hanefizam prijesao da klanjam kao Hanbelija odnosno po tradiciji Selefizma a na to me je natjerala pretjerana zaljubljenost u Saudijsku Arabiju i u sam izvor slijedjenja Kur'ana i Sunneta naseg Resulullaha a.s. Znaci sa ubjedjenjem sa prijesao da klanjam po metodi Hanbelizma odnosno Ehli Sunneta vel Dzemata.

U mnogome se ne slazem sa vama i mislim da za moja neslaganja trebate imati razumijevanja. Kao prvo ne slazem se sa Sehidskim akcijama i nikada ne bih ucestvovao u neku Sehidsku akciju jer postujem svoj zivot i ne bih digao ruku na sebe. Znaci ubjedjen sam da su samoubilacke akcije haram. Druga stvar je da ne podrzavam Al Kaidu jer ne podrzavama nijedan pokret koji se sluzi takozvanim Sehidskim akcijama. Do kasno nisam podrzavao ni Hamas sve dok nije usao u savez sa Fatahom. Drzim se Saudijske Uleme koja jasno osudjuje moderni Haridzizam. Isto tako volim Imama Ahmeda rahimehulahi alejh i Sejhul Islama Ibn Tejmiju rahimehullah. Mislim da se oni nikada ne bi slozili sa Al Kaidom.

Inace, pustam bradu i skracujem pantalone do iznad clanaka i slijedim sve sto je od prvih Selefa. Moj najomiljeniji sajt je http://www.islam-iman.com koji ima ista gledista kao i ja.

Mislim da se samo u tome razlikujemo i moje licno misljenje je da ste mnogo zasli u ekstrem i da nije dobro ici u ovoliku krajnost.

Smatram da cete imati razumijevanja za moje glediste i prestarti sumnjati u to da sam neki obavjestajac. Duznost mi je bila da vama se predstavim.